Una aula buida (ACN/Elisenda Rosanas)
Una aula buida (ACN/Elisenda Rosanas)

Tres sindicats pressionen la nova consellera amb una vaga a l'escola el primer dia de curs

USTEC, Intersindical i CGT reclamen a Anna Simó que escolti les seves reclamacions i reverteixi les retallades

Redacció/AgènciesActualitzat

L'inici del curs vinent podria ser mogut. El primer dia lectiu a infantil, primària i ESO, el 6 de setembre, el sindicat majoritari USTEC·STEs (IAC), a més de la Intersindical-CSC i CGT Ensenyament criden a fer vaga.

Els sindicats, que tenen reunions programades amb la nova consellera, Anna Simó, reclamen a la nova titular d'Educació que escolti les seves reclamacions i reverteixi les retallades.

En una roda de premsa aquest dijous davant del Parlament, han assegurat que no desconvocaran la vaga que hi ha programada el primer dia lectiu del curs vinent fins que hi hagi un acord per "consolidar guanys". "És necessari tancar etapes", ha subratllat la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura.

Els tres sindicats exigeixen a Simó que "rectifiqui i comenci el mandat amb una actitud negociadora" i que, entre d'altres qüestions, derogui l'ordre de calendari, per desconvocar la vaga prevista per al 6 de setembre.

De fet, ja fa dies que l'amenaça d'una vaga planava en les declaracions que han anat fent diferents representants sindicals. Sota el lema "Per la defensa de l'escola pública de qualitat i en català", la ratificació de la convocatòria de vaga arriba el mateix dia que es voten les conclusions del ple monogràfic d'Educació.

Les reivindicacions que plantegen els sindicats de docents, que han mantingut fortes tensions amb l'anterior conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, passen "perquè la nova consellera iniciï una etapa de diàleg i negociació amb la part social i escolti i es valori els treballadors dels centres educatius, que són els que presten el servei i eduquen els nens i adolescents del país".

Reclamen una "negociació real per acabar amb les retallades" que el col·lectiu arrossega des del 2010, la defensa dels drets dels treballadors dels centres educatius i la millora de les seves condicions laborals: un pla d'estabilitat per al personal interí que superi els 3 anys d'antiguitat i no aconsegueixi superar els concursos de mèrits i les oposicions, i establir un calendari escolar "racional i consensuat".

El curs passat, el llavors conseller Josep Gonzàlez-Cambray va signar un acord d'última hora amb els sindicats que va evitar dos dies de vaga que també havien previst fer durant els primers dies de curs.
 

 

ARXIVAT A:
Educació Drets laboralsInfància Anna Simó
Anar al contingut