Collboni anuncia 4 milions per ajudar el sector esportiu amb la sequera i avisa que "no es culpabilitzar el turisme"

Actualitzat

ACN Barcelona - L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest diumenge un fons especial dotat amb 4 milions d'euros per ajudar el sector esportiu a fer les adaptacions necessàries per estalviar aigua i "ser més eficients" davant les restriccions per la situació de sequera. "Això és ajudar els sectors i no culpabilitzar-los", ha dit durant una intervenció al Consell de Federació Extraordinari del PSC Barcelona. De fet, ha advertit que tampoc es pot "culpabilitzar" el turisme, després que la co-coordinadora de Catalunya en Comú, Ada Colau, reclamés dissabte que les restriccions per sequera s'apliquin al turisme. Collboni també ha fet una "crida a la responsabilitat" sobretot de les forces progressistes per tenir pressupost aprovat al març.

"No governarem ni prendre decisions culpabilitzant els sectors de la gestió de la sequera", ha dit Collboni, ja que considera que la "primera responsabilitat" recau en la Generalitat, a qui ha acusat de "manca d'inversions els últims anys", perquè estava "en altres coses". "Que no hi hagi pluja no és culpa de ningú, que no s'hagin fet les inversions, sí", ha avisat.

Per Collboni, doncs, la Generalitat és la "responsable" de la situació actual, i per això ha demanat que no es responsabilitzi els sectors. Unes afirmacions que arriben el dia després que Ada Colau critiqués la "hipocresia" de la Generalitat i del govern de Collboni a l'hora d'aplicar les restriccions per la sequera, i lamentés que es demanés a la ciutadania que faci el "màxim esforç" per estalviar aigua mentre aquesta directriu no s'aplica al turisme.

Durant la seva intervenció al Consell de Federació del PSC, Collboni ha anunciat dins dels pressupostos per al 2024, pendents d'aprovar, hi haurà un fons especial de 4 milions per ajudar el sector esportiu de la ciutat per adaptar-se a l'estalvi d'aigua i millor la seva eficiència. Per Collboni, aquest és un dels sectors "damnificats" per la "manca de previsió", i ha reconegut "l'esforç" que ja han fet en el passat per "sortir-se'n" en crisis com la de la pandèmia o la crisi energètica.

"Barcelona tindrà pressupost a la primavera"

"La ciutat té govern, té alcalde, però encara no té pressupost", ha dit Collboni, que ha reiterat el seu "compromís" perquè Barcelona tingui els comptes aprovats a la primavera. L'alcalde ha agraït a ERC l'acord a que s'ha arribat per a l'aprovació dels comptes i ha reconegut la disposició que ha tingut Barcelona en Comú per permetre'n la tramitació.

L'alcalde aspira que els comptes s'aprovin en el ple del 22 de març. Per això, ha fet una "crida a la responsabilitat" perquè sigui així. Una crida que ha dirigit "a tothom", perquè assegura que parlaran amb tots aquells que vulguin parlar amb el govern municipal, però "especialment als grups progressistes".

Collboni ha remarcat que el pressupost de l'inici d'un mandat "mar les prioritats dels propers anys" i ha destacat que els comptes presentats és "el més social de la història", ja que és "la principal partida", i preveu una "inversió rècord de 950 milions en un any", el doble que Madrid.

L'alcalde de Barcelona ha fet repàs de la feina feta a l'Ajuntament en els seus primers 250 dies governant, i ha destacat que han estat "capaços d'articular acords". "Sempre hem dit que volem governar i fonamentar les decisions amb consens, diàleg i acords, preferentment progressistes, perquè és la nostra tradició i la nostra identitat política", ha afirmat.

Retreu al Govern "10 anys sense decisions estratègiques"

Però més enllà del pressupost de Barcelona, l'alcalde també ha remarcat que la Generalitat i l'Estat també han d'aprovar els seus. En aquest sentit, ha valorat "l'esforç" del líder del PSC, Salvador Illa, "per ser responsable sense demanar res a canvi" i "facilitar" l'aprovació dels pressupostos catalans per al 2024. Collboni ha constatat que aquest serà "l'últim pressupost" abans que s'acabi la legislatura, i ha reclamat per a Catalunya una Generalitat liderada per Illa per "prendre decisions". "Aquí fa 10 anys que no es prenen decisions estratègiques", ha criticat.

Anar al contingut