Colau alerta Collboni que si no opta pel govern d'esquerres faran oposició "exigent"

ACN Barcelona - Ada Colau ha alertat Jaume Collboni que si no opta pel govern d'esquerres que li proposa Barcelona en Comú el seu grup passarà a fer una oposició "constructiva però exigent". En un missatge difós a través de les xarxes socials, l'exalcaldessa de Barcelona ha indicat que el "gest de generositat" que ha fet aquest dimarts el seu grup "és l'últim". Colau es referia, així, al fet que el govern en minoria de l'alcalde socialista ha aconseguit tramitar els pressupostos municipals amb els vots favorables d'ERC i de BComú. "Han passat vuit mesos i la ciutat no pot esperar més", ha emfatitzat Colau, que ha explicat també que han ofert tot aquest mes de marge a Collboni per aconseguir fer "un govern d'esquerres fort i estable".

"Si Collboni no vol aprofitar l'última oportunitat és la seva decisió, però si passem a l'oposició definitivament també anunciem que serem una oposició sempre constructiva però també exigent", ha assegurat Colau.

L'exalcaldessa ha recordat que fa vuit mesos Barcelona en Comú va votar la investidura del PSC per "evitar que hi hagués un alcalde de dretes" -en referència a Xavier Trias- el programa del qual, ha dit, era "desmuntar" tot el que s'havia fet durant els seus dos mandats.

Però alhora ha recordat que el govern de Collboni està en minoria, amb 10 dels 41 regidors del ple, i ha subratllat que se'l va votar "per dir-li que el que cal és un govern d'esquerres a la ciutat de Barcelona" per "seguir amb les polítiques valentes, transformadores" dels vuit anys anteriors.

Colau ha recordat que "els números donen si hi ha un pacte amb PSC i possiblement també amb ERC" i s'ha mostrat "sorpresa" pel fet que els socialistes ara com ara no l'hagin volgut tirar endavant.

"Han passat vuit mesos i la ciutat no pot esperar més perquè hi ha moltes iniciatives que estan paralitzades, perquè no hi ha pressupostos... i avui nosaltres hem fet un últim gest de generositat, però ja és l'últim", ha alertat Colau.

Anar al contingut