Madrid

CiU, ERC i ICV presenten al Congrés les esmenes als pressupostos perquè no ajuden a sortir de la crisi

CiU, ERC i IC-Verds han registrat al Congrés dels Diputats les esmenes a la totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat presentats fa uns dies pel govern espanyol. Primer ho ha fet CiU, perquè creu que els comptes pel 2011 no ajuden a sortir de la crisi i tampoc són bons per a Catalunya. Després ha estat el torn d'ERC i IC-Verds, que coincideixen a dir que Zapatero ha girat l'esquena definitivament a l'esquerra parlamentària. Malgrat la presentació d'aquestes esmenes, els pressupostos tiraran endavant gràcies a l'acord entre els socialistes i els nacionalistes bascos.

Actualitzat
Cinc dies abans del debat al Congrés dels Diputats dels Pressupostos Generals de l'Estat pel 2011, els grups han començat a presentar les esmenes a la totalitat.

CiU


Convergència i Unió ha presentat la seva esmena perquè considera que ni són socials ni serveixen per crear llocs de treball. El portaveu de CiU a la comissió de pressupostos de l'Estat, Pere Macias, ha dit que "no són uns pressupostos que resolguin la situació econòmica" perquè no contribueixen a generar ocupació ni ajuden a dinamitzar l'economia. Macias ha afegit que els pressupostos "tampoc són socials i continuen congelant les pensions".

ERC i IC-Verds

Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya també han registrat la seva esmena a la totalitat per intentar aturar la tramitació dels pressupostos.

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha explicat que rebutgen els pressupostos perquè són "un pastís cuinat amb tres ingredients que li donen molt mal gust: són antisocials, no ajuden al canvi del model productiu, no compleixen amb Catalunya amb les infraestructures i són els pressupostos de la resignació".

El portaveu d'ICV, Joan Herrera, ha comentat que "els grups d'esquerres li estan traient la targeta vermella al senyor Zapatero".

La presentació d'esmenes a la totalitat també l'han feta UPyD i el Bloc Nacionalista Gallec. El Partit Popular té previst presentar la seva esmena aquest divendres, quan s'acaba el termini establert.
Anar al contingut