Cinema a la fresca a Itàlia per compensar el tancament de les sales

El sector cinematogràfic proposa alternatives per evitar la fallida amb el tancament per la crisi del coronavirus

Redacció / AgènciesActualitzat

Una de les últimes coses que podran fer els italians després de passar el confinament pel coronavirus serà anar al cinema. La por al contagi manté les sales tancades sense data de reobertura. Per evitar la fallida, des del sector proposen fer cinema a la fresca o l'autocinema.

El país començarà a reactivar la seva economia a partir del 4 de maig quan obriran museus, biblioteques, bars, perruqueries o restaurants.

Però el govern no ha dit quan es podrà anar al cinema o al teatre. Els més optimistes creuen que no serà abans de la tardor.

La pandèmia ha irromput en un bon moment per a les sales. El 2019 van recaptar un 14% més que l'any anterior, segons l'Associació de la Indústria Cinematogràfica (ANICA).

Es tem que les sales no se'n surtin i no puguin reobrir després de la tancada forçada pel confinament. Per evitar-ho no paren de donar-hi voltes i de proposar idees.

Una seria la de fomentar el cinema a l'aire lliure i els autocines com apunta el president de l'ANICA, Francesco Rutelli.

"Els cinemes i els teatres obriran els últims, per la qual cosa hem d'imaginar la possibilitat de projectar pel·lícules a l'aire lliure per ajudar als propietaris de les sales i els distribuïdors, i ajudar un sector al qual pertanyen milers de persones."

Rutelli ha explicat que s'està treballant en una proposta que respecti les disposicions contra el contagi, com la distància entre el públic o la desinfecció continuada d'aquests llocs.

Aquesta nova realitat amenaça també els festivals com el de Venècia, un dels més reconeguts del món, que encara manté les seves dates del 2 al 12 de setembre.

El certamen prepara un protocol de seguretat. Es faran servir mascaretes, es respectarà la distancia entre persones i a les sales hi haurà menys periodistes.

Si les coses continuen com ara, hi haurà menys estrelles i les rodes de premsa es podrien fer online.

També es podria recórrer a plataformes d'internet per permetre el visionat de les pel·lícules en competició.

De fet, el Festival de Torí, de referència en el sector del cinema independent, ja ha avançat que la seva pròxima edició, al novembre, es farà majoritàriament per internet.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut