Lleida

Carod reclama a Piqué que pressioni perquè el PP retiri el recurs contra l'Estatut

Pocs dies després que l'advocat de l'Estat va demanar al Partit Popular que retirés el recurs contra l'Estatut, aquest divendres ha estat el govern català el que s'ha sumat a aquesta petició per boca del conseller de la vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira. Demana al Partit Popular de Catalunya que plantegi a la directiva estatal la falta de sentit de recórrer contra una trentena d'articles de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, "quan són idèntics als de l'Estatut d'Andalusia".

Actualitzat
"Per què allò que és bo i és positiu i el PP entén que és legal a l'Estatut d'Autonomia d'Andalusia, no és bo, no és positiu i no és legal en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, si diuen exactament el mateix, paraula per paraula? Per tant, per responsabilitat política, per respecte al poble de Catalunya, demano al Partit Popular que retiri el seu recurs."

Així de clar s'ha mostrat el conseller de la vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, de visita aquest divendres a les terres de Lleida. Carod-Rovira considera que rere el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estatut presentat pel Partit Popular no hi ha un plantejament legal sinó polític. Per aquesta raó sol·licita al màxim dirigent dels populars catalans, Josep Piqué, que no es faci una discriminació negativa amb Catalunya i reconeguin la manca de sentit de recórrer els articles de l'Estatut català.

Per altra banda, el vicepresident del govern ha assegurat que no es quedaran asseguts esperant una sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i una mostra que el desplegament no s'atura és l'aprovació de l'Agència Tributària catalana.
Anar al contingut