Bus 116 circulant
El 116 és un bus de barri que puja a la Salut, on hi ha el Park Güell (3Cat)

Barcelona vol treure d'internet el bus 116, saturat de turistes que van al Park Güell

El veïnat de la Salut es troba que sovint no pot agafar aquest bus de barri perquè s'ha convertit en un bus turístic per anar al parc

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona estudia com treure el bus 116, una línia de barri, de les eines que guien els turistes cap al Park Güell. És una de les solucions en què treballa per respondre a les queixes del veïnat de la Salut, que es troba que no pot agafar aquest bus perquè s'ha convertit en un bus turístic per anar o tornar al parc.

La idea és eliminar les referències a internet del 116 com a mètode per arribar-hi, amb l'objectiu que en facin ús exclusivament els veïns. Per exemple, que el Google Maps no doni aquesta opció.

La va plantejar el tinent d'alcalde de Seguretat i Convivència, Albert Batlle, en la Comissió d'Urbanisme aquest dimarts a la tarda.  Segons l'Ajuntament, no és un canvi fàcil ni immediat, però "s'ha d'intentar".

El que sí que s'ha aprovat ja és habilitar noves línies o recorreguts de bus per connectar millor el Park Güell, amb l'estudi de mobilitat corresponent; així com instar la Generalitat a avançar les obres de la línia L9 del metro per posar en marxa la parada de la plaça de Sanllehy.

Altres mesures aprovades, a proposta del PP i acordades amb el PSC i altres grups, són reubicar la parada de taxi de rambla Mercedes --que ara també genera molèsties al veïnat-- i, en funció d'això, desplaçar les pilones mòbils que hi ha al carrer Marianao i Larrard a l'altura de rambla Mercedes fins al carrer de Sant Cugat del Vallès. Això seria perquè només els veïns i serveis entressin al barri de la Salut.
 

Més de 1.500 signatures

La Salut és un barri costerut i la ciutadania que hi viu es troba sovint que no pot fer servir aquest transport públic, que només té 35 places, perquè està desbordat de turistes. Recentment, han recollit 1.576 firmes per reclamar a l'Ajuntament, entre altres coses, que n'augmenti la freqüència.

També reclamen una reunió amb la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). 

 

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut