Badalona reobre la biblioteca central Can Casacuberta després de tres anys tancada per deficiències de manteniment

ACN Badalona - Badalona ha reobert la bilbioteca central Can Casacuberta, després de més de tres anys tancada per un cúmul de deficiències i avaries. L'equipament va tancar el 20 de desembre de 2019 per una errada en el sistema de climatització i filtracions d'aigua, però durant aquest temps també s'ha hagut de fer front a l'adequació a la normativa de la instal·lació elèctrica i del sistema de seguretat i evacuació o la millora de l'accessibilitat: "Hi ha hagut manca de manteniment durant dècades i aquí tots els govern tenen la seva responsabilitat", afirma la regidora de Cultura, Anna Lara. La biblioteca, de fet, no obre al 100% ja que encara queda pendent d'alguns treballs la sala infantil, que manté el servei al Centre Cultural El Carme.

Lara admet que el que més ha costat de posar al dia és el sistema de climatització i seguretat de l'equipament, ja que la normativa és "molt exigent" i la manca de manteniment que arrossegava l'edifici feia molt complicat poder-la tornar a obrir, un cop es va haver de tancar, ara fa 1.151 dies.

La regidora, que no esquiva l'autocrítica, vol passar pàgina i celebra que des d'aquest dilluns Can Casacuberta ja estigui oberta per als badalonins: "S'ha trigat, però hem accelerat al màxim possible per poder-la obrir. És un dia molt especial i molt esperat".

Sobre els seus antecessors, Lara afirma que era una greu "irresponsabilitat" que no hi hagués a l'Ajuntament uns "contractes global" de manteniment dels equipaments. "El que ha passat aquí podria passar a qualsevol altre equipament. És una deixadesa d'anteriors governs", ha etzibat.

En aquest sentit, la regidora afirma que l'actual govern està intentant posar tots els contractes al dia perquè no es torni a repetir un altre cas com el de Can Casacuberta. "Ha passat a ser una prioritat", defensa Anna Lara.

Pendents de la sala infantil

Sobre la reobertura de la sala infantil, Lara no ha volgut posar data, després que les diferents promeses sobre la reobertura de la biblioteca s'hagin anat incomplint els darrers mesos. "Farem el seguiment amb l'empresa perquè les obres es puguin fer al més aviat possible", s'ha limitat a dir.

A l'espai infantil s'han de fer també obres per adequar la sala a la normativa de seguretat i evacuació i la previsió es que els treballs s'adjudiquin en els pròxims dies. Lara diu que és qüestió de "setmanes o mesos" que la biblioteca central estigui al 100% per a tota la ciutadania de Badalona.

Mentre això no passi, el servei per als infants es continuarà oferint al Centre Cultural El Carme, on es fan les activitats dirigides i el servei de préstec. També hi ha habilitada una sala d'estudi.

Anar al contingut