Madrid

Aznar assegura que el canvi a Euskadi ha estat possible gràcies a Jaime Mayor Oreja

L'expresident del govern espanyol i exlíder del PP José María Aznar ha afirmat que el canvi polític a Euskadi ha estat possible gràcies a Jaime Mayor Oreja, que en va posar les llavors quan va ser candidat a lehendakari. Ho ha dit en un esmorzar amb Mayor Oreja, que ara és el cap de llista del PP al Parlament Europeu.

Actualitzat
Jaimer Mayor Oreja "va encendre la torxa" que, juntament amb el líder socialista basc Nicolás Redondo, va obrir el camí que avui desemboca en l'elecció de Patxi López com a lehendakari. D'aquesta manera l'expresident espanyol José María Aznar ha reivindicat el mèrit que al seu parer es mereix Mayor Oreja pel canvi a Euskadi, un mèrit que ha lamentat que no li reconegui tothom.

Després de lloar la persona i la trajectòria de qui ara encapçala la llista de PP per a les eleccions europees del 7 de juny, Aznar ha destacat que va ser ell qui el 2001, per primera vegada a la història de la democràcia, va intentar construir una alternativa al partit nacionalista al País Basc. "Va ser Jaime Mayor Oreja qui va encendre la torxa del constitucionalisme al País Basc; ell i Nicolás Redondo van plantar cara al nacionalisme i van lluitar per construir una alternativa democràtica i constitucionalista".

L'exlíder del PP ha lloat el servei de Mayor Oreja a l'interès general d'Espanya i ha considerat que, en política antiterrorista, hi ha un abans i un després del seu pas pel Ministeri de l'Interior. Fins aleshores, ha dit, no semblava creïble la derrota dels terroristes i les víctimes d'aquesta xacra no rebien ajudes ni se les tractava amb dignitat i justícia que mereixien. Però tot va canviar, segons Aznar, gràcies a la impagable feina de Mayor Oreja.
Anar al contingut