El president de la Generalitat, Pere Aragonès.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Aragonès, sobre la Diada: "Serè allà on es puguin defensar les idees en positiu, de forma integradora, fent pinya"

ACN Sant Feliu de Llobregat - El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que per la Diada participarà d'aquells actes "on es puguin defensar les idees en positiu, de forma integradora i plural". "També la llibertat del nostre país, defensant-ho des de la diversitat que hi ha però fent pinya", ha dit durant un acte a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). Aragonès ha posat veu així per primer cop a la seva decisió de no assistir a la manifestació convocada per l'ANC diumenge vinent. Ha assegurat que durant la jornada podrà participar de "molts" actes amb aquest esperit que ha comentat. En ser preguntat per la represa de les reunions de coordinació entre els partits del Govern, ha dit que el que necessita el país és "estabilitat i grans acords".

Aragonès ha assegurat que hi ha posicionaments diversos sobre la independència, "com plural és el poble català", per això ha defensat que ell participarà d'aquells actes que reflecteixin aquesta realitat i que ho facin "per sumar". "Allà m'hi trobaran", ha insistit.

D'altra banda, ha valorat que aquesta setmana es reprèn l'activitat en molts àmbits, també en la coordinació entre partits. En referència a aquests espais ha volgut posar l'apunt en el context, assegurant que la societat viu un moment d'alta inflació on hi haurà famílies i empreses que passin dificultats. Ha afirmat que els governs hi han de donar "respostes" i "acompanyar" en tots els àmbits de la societat. A banda, ha dit que l'aposta per resoldre el conflicte polític amb l'Estat continuarà estant entre els seus objectius.

Ha volgut deixar clar que en aquesta situació, segons ell, el que necessita la societat catalana és "estabilitat, confiança i grans acords". Ha posat com a exemple l'acord entre la conselleria d'Educació i els sindicats. "En un moment d'angoixa i incertesa per a moltes famílies, posem certeses i estabilitat", ha manifestat.

Parla de "persecució política" en relació a les infiltracions

Per últim i en relació a la resposta del Ministeri d'Interior sobre les infiltracions al SEPC i a Jovent Republicà, ha lamentat que els recursos públics s'han de posar "allà on toca" i no en altres qüestions que ha assegurat que sonen "més a persecució política".

El president ha dit que la "justificació" d'aquest tipus d'actuacions és "preocupant".

Anar al contingut