Alerten d'una estafa telefònica a persones grans i dependents amb la teleassistència
Imatge d'un aparell de teleassistència (ACN/Eli Don)

Alerten d'una estafa telefònica a persones grans i dependents amb la teleassistència

Els delinqüents truquen a persones grans i dependents i els demanen diners justificant un suposat canvi en el servei

Actualitzat

Alerta dels Mossos als usuaris de serveis de teleassistència: s'han detectat diversos intents d'estafa a persones grans i dependents. Segons informa la policia, un d'aquests serveis ha tingut constància, per diverses vies, d'una nova modalitat d'estafa que afecta els seus usuaris.

Les víctimes reben una trucada dient que la seva prestació -per ser atesos en casos d'urgència- ha canviat i que si volen seguir amb el servei han de pagar. També es contacta amb d'altres excuses com la revisió del botó d'alerta o pretexos com la venda d'algun producte.

Els presumptes treballadors del servei de teleassistència truquen a la persona gran i s'hi adrecen pel seu nom. Segons la policia, el to de les trucades és bastant agressiu, amb "veu alta i contundent, sense deixar parlar l'usuari en cap moment".

Precisament aquesta actitud és la que ha fet sospitar algunes persones, que han alertat el servei de teleassistència. 

Des dels Mossos es recomana no fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon. En cas de dubte s'ha de contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació de la trucada telefònica fraudulenta.

Si se sospita que es pot haver estat víctima d'un delicte o temptativa de delicte, s'ha d'avisar els Mossos trucant al 112.

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut