Alejandro Sanz en un concert al Wanda Metropolitano de Madrid el juny del 2022
Alejandro Sanz ha explicat en una piulada que està "trist i cansat" (Europa Press/Ricardo Rubio)

Alejandro Sanz parla de salut mental: "No estic bé. Estic trist i cansat"

El cantant i compositor explica en una piulada el malestar emocional que sent i diu que està treballant per recuperar-se

RedaccióActualitzat

Cada vegada són més les persones, també famoses, que parlen de la salut mental. Un dels últims a fer-ho és el cantant Alejandro Sanz. En una piulada, l'autor d'èxits com "Corazón partío" o "Amiga mía" ha fet una piulada a Twitter en la qual assegura que no està bé, que se sent "trist i cansat" i explica com es troba per si pot ajudar altra gent que passi per la mateixa situació. 

Al missatge hi ha incertesa sobre les pròximes actuacions. "Arribaré als escenaris i alguna cosa a dins em dirà què he de fer. Però de vegades no vull ni ser-hi. Literalment", admet, alhora que explica que està treballant per recuperar-se: 

El tuit de l'artista ha generat milers de retuits i nombroses mostres de suport i agraïment per parlar obertament de la qüestió.

Molts usuaris expliquen que les seves cançons els han ajudat en mals moments i donen ànims al cantant i compositor, guanyador de tres premis Grammy i setze Grammys llatins al llarg de més de 30 anys carrera. 

Alejandro Sanz és autor de nombrosos èxits al llarg de més de 30 anys de carrera musical
Alejandro Sanz és autor de nombrosos èxits al llarg de més de 30 anys de carrera musical (Europa Press/Manuel Pinilla Cruces)

Sanz ha estat de gira els últims mesos per Amèrica, amb concerts en països com Mèxic, Colòmbia, el Perú, l'Equador, Xile, l'Uruguai i l'Argentina.

En el marc d'aquest tour mundial "Sanz en vivo", tenia previstes actuacions a Espanya, els mesos de juny, juliol i agost, abans de tornar als Estats Units i a Mèxic els mesos de setembre i octubre. 

A Barcelona, té previst actuar el 17 de juny al Palau Sant Jordi, amb totes les entrades exhaurides.


Ansietat entre els artistes

Diversos artistes han anunciat recentment que s'aturaven per poder cuidar la salut mental o han parlat sense embuts de problemes com l'ansietat o els trastorns de la conducta alimentària.

És el cas del belga Stromae, que ha cancel·lat la gira "Multitude"; de l'actor Pedro Pascal, que ha revelat que un gest característic seu a la catifa vermella li serveix per afrontar l'ansietat; el cantant Shawn Mendes, que ha cancel·lat una gira per centrar-se en la seva salut mental; el també músic Miki Núñez, que ha parlat de l'ansietat i la dismòrfia física, els mateixos trastorns que ha tingut l'actriu Chloë Grace Moretz.

Fora de l'àmbit artístic, també la influencer catalana Laura Escanes ha anunciat que atura l'activitat per l'ansietat i atacs de pànic.

En un missatge a les stories d'Instagram, ha comentat que s'havia vist obligada a cancel·lar un compromís professional perquè feia 48 hores que tenia ansietat.

"He decidit prioritzar la meva salut mental. Els que patiu ansietat i atacs de pànic sabreu de què us parlo", ha publicat. "Tot i així, la culpa i la pressió continuen dins meu per no poder donar el que l'altra gent espera de mi en els meus pitjors moments", ha afegit. 

 

ARXIVAT A:
MúsicaSalut Mental
Anar al contingut