Miki Núñez durant l'entrevista amb "El suplement" de Catalunya Ràdio
Miki Núñez durant l'entrevista amb "El suplement" de Catalunya Ràdio

Miki Núñez revela el seu trastorn alimentari: "Mai seré feliç amb el meu físic"

En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, parla del seu tercer disc i de salut mental, arran de l'ansietat, la dismòrfia física i que és hipocondríac

El que des de fora es veu com a un moment pletòric, des de dins es pot viure amb angoixa. En plena preparació del que serà el seu tercer disc, el cantant Miki Núñez ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que va descobrir què era l'ansietat després de ser escollit candidat per representar Espanya a Eurovisió, on va concursar el 2019. 

"Vaig començar a saber el que era no poder agafar aire, marejar-se, tenir la sensació de nus al coll", ha comentat a Roger Escapa: 

"Durant un any vaig tenir la sensació de quan et fiques el dit a la gola i prems fort, sensació d'arcada. Em despertava a la mitjanit amb aquesta sensació."

Va demanar ajuda als seus pares, que el van portar al psicòleg. "Em van dir que necessitava tractament, que l'ansietat era com un got que s'anava omplint i hauríem d'anar endarrere i començar a buidar-lo per baix", diu.

"És un got que se li han de fer forats, que són la família, els amics, sortir de festa, tenir estones de vacances. Jo aquests forats no els havia obert perquè només feia que treballar i el got s'havia desbordat", afegeix. 

Ara continua amb aquest suport. "Segueixo anant al psicòleg cada setmana i em va fantàstic, surto com nou", destaca. 
 

Miki Núñez va superar un trastorn alimentari

Ara està millor, però, de més jove, l'artista terrassenc, que té 26 anys, ja havia patit per la salut mental, a causa d'un trastorn alimentari

"Un dia vaig decidir que després de menjar, era guai posar-se a vomitar perquè així no m'alimentava allò que havia menjat. Quan estava fent-ho, vaig dir a la meva mare 'mama, crec que necessito un nutricionista i un psicòleg'." 

Va intentar anar al de la Seguretat Social, però la llarga espera el va empènyer a buscar suport privat.

Gràcies a l'ajuda psicològica ho va poder superar, però reconeix que l'ombra d'aquest trastorn seriós el continua acompanyant: "És com els fumadors. Seràs exfumador tota la vida. Això és el mateix. I també té a veure amb l'ansietat. Hi ha vegades que et lleves i penses: 'Hòstia, estic gras'. Avui estic gras'."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Suplement (@elsuplement)

Núñez va ser diagnosticat de dismòrfia física, un trastorn mental que afecta la percepció de la imatge pròpia, i també és hipocondríac.

Preguntat per si mai estarà content amb el seu físic, respon: 

"Mai ho estaré. Estaré més o menys descontent, però mai feliç [amb el meu físic]. Mai ho he estat."

A això se li suma que és un personatge públic, amb la pressió afegida de veure com opinen de tu. Reps "comentaris, missatges, odi". I encara que la gran majoria siguin valoracions positives, les negatives aconsegueixen fer forat. 

Confia repetir com a presentador d'"Eufòria" 

El seu passat com a concursant d'"OT" ha fet que visqués amb angoixa alguns moments d'"Eufòria", programa que ha presentat al costat de Marta Torné.

S'identificava tant amb els aspirants que va ser "molt dur", fins al punt que a la semifinal, no es veia capaç de resistir-ho, perquè ell va marxar d'"OT" en aquesta part del programa. 

Això no li impedeix desitjar agafar novament les regnes del programa. "Jo desitjo, amb la força del meu cor, que sí. No m'han dit el contrari", admet. 


Prepara nou disc per a la primavera que ve 

L'autor de la cèlebre cançó "Escriurem" treballa en el seu tercer disc, que preveu treure al mercat a la primavera, possiblement al maig, amb la intenció de fer gira a l'estiu. 

Ha escrit una quarantena de cançons, de les quals només una desena formaran part del disc.

La majoria seran en castellà, però n'hi haurà un parell en català, com la col·laboració amb Alfred García, d'"OT", amb "Electricitat".


També "Llums de mitjanit", la cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio que va interpretar amb Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició d'"Eufòria".


En aquest àlbum hi ha una cançó dedicada a la seva iaia Trini, "Dime que no duele", una mostra de com n'és d'important per a ell la família. 


Fortament arrelat a Terrassa, aquest és un dels temes que aborda en la conversa amb Roger Escapa, en la qual parlen de família, música, popularitat i salut mental: 


 

ARXIVAT A:
MúsicaMiki NuñezSalut Mental
Anar al contingut