Chloë Grace Moretz va haver de fer teràpia per la pressió dels paparazzis i les xarxes socials
Chloë Grace Moretz va haver de fer teràpia per sobreposar-se a la pressió de la xarxa (Viquimèdia/Eric Longden CC BY 3.0)

L'actriu Chloë Grace Moretz explica com un mem li va provocar angoixa i dismòrfia corporal

L'actriu, que era una jove promesa de Hollywood, reconeix que va passar un temps vivint "com una reclusa" per la pressió dels paparazzis i les xarxes

L'actriu Chloë Grace Moretz ho tenia tot per convertir-se en una de les grans estrelles de Hollywood. Era la cara de Hit Girl a "Kick-Ass" i havia protagonitzat èxits de taquilla com el remake de la pel·lícula de terror "Carrie".

Amb prou feines tenia 12 anys quan va viure l'èxit de "Kick-Ass" (2010) i des d'aquell moment "tot va canviar". Ho reconeix l'actriu, que ara en té 25, en una entrevista a la revista "Hunger" on admet que durant uns anys va viure "com una reclusa".

Era una adolescent, però ja acaparava portades. Es va convertir en un objectiu dels paparazzis.

Després de la pel·lícula, explica, sempre tenia 10 o 15 fotògrafs que la seguien arreu. El seguiment que li feien va créixer encara més a partir del 2014, quan va començar a tenir una relació amb el fill de l'exfutbolista David Beckham, Brooklyn Beckham.

Narra fins i tot com en una ocasió els paparazzis van empènyer la seva mare, que va caure a terra: "No la van ferir, però la situació va ser molt caòtica."

"Era un assetjament en tot els sentits, amb els crits i els flaixos. Vaig pujar al cotxe i vaig començar a plorar."

La situació va acabar en un punt de no retorn. I Grace Moretz va decidir fer teràpia. Però el pitjor encara havia d'arribar. Un mem la va enfonsar en l'angoixa i li va provocar dismòrfia corporal, una afectació en què la persona es capfica en un suposat defecte físic i no pot deixar de pensar-hi.

La imatge viral retocada va aparèixer el 2016. Algú va agafar una imatge que li havia fet un paparazzi on se la veia portant unes caixes de pizza i la va retocar perquè semblés que tenia un tors curt i unes cames molt llargues, comprant-la amb una imatge d'un capítol de la sèrie satírica "Padre de família" ("Family Guy").

"Recordo que pensava: 'fan servir el meu cos com una broma i és una cosa que no puc canviar'."

Fins i tot ara, quan veu el mem, diu que li costa sobreposar-se. Llavors, explica, la imatge la va fer autoconscient i va començar a pensar que hi havia un problema en el seu cos. Això va afectar la seva feina, fins al punt que ja no gaudia com abans en les catifes vermelles o a les promocions de les pel·lícules.

"Tenia 18 anys i era a una catifa vermella. Vaig marxar i vaig entendre que m'odiava. Estava molt confosa. Vaig estar molt malament després d'això."

La reacció del seu entorn tampoc la va ajudar: "Tothom reia del meu cos i quan ho comentava em deien: 'Oh, calla, és divertit'."


Grace Moretz es va convertir "en una reclusa". Va ser la resposta que va trobar a l'ansietat que li provocava la por que jutgessin la seva imatge: "Quan em feien fotos, m'augmentava el pols i hiperventilava."

La pandèmia, curiosament, la va ajudar. La mascareta va fer de barrera i les cancel·lacions de pel·lícules i promocions li van deixar temps per descansar.

"Em posava una gorra i la mascareta i podria sortir. Podia anar a un concert i mossegar-me el llavi o no patir tot i tenir grans."

Ara, l'actriu reconeix que està millor. Ha acabat de rodar "Peripheral", la seva primera sèrie per a televisió. Diu que actuar sempre ha estat com una teràpia per a ella: "Aquests dos últims anys han estat transformadors. Soc molt diferent de la nena que era. Em sento una dona, ara."

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut