Les ajudes dependran de l'edat de la criatura (Pixabay/RitaE)

Ajudes de fins a 100 euros per fill per a famílies vulnerables: aquests són els requisits

L'ajuda està prevista dins dels pressupostos generals de l'Estat d'aquest any

Les famílies amb ingressos baixos rebran aquest any fins a cent euros per fill cada mes, una ajuda que també va destinada a les famílies que cobren l'ingrés mínim vital. A Catalunya el reben 65.000 famílies.

La mesura s'ha inclòs en els pressupostos generals de l'Estat, aprovats el 28 de desembre, amb l'objectiu de reduir la pobresa infantil, a més d'ajudar les famílies.


Ingressos familiars

A més de les persones que reben l'ingrés mínim vital, les famílies amb rendes baixes són les destinatàries d'aquestes ajudes, sempre que compleixin els requisits que es demanen.

En el cas de les famílies de dos adults i un fill, els ingressos totals no poden superar els 27.000 euros. Si tenen dos fills, no es poden superar els 32.100 euros.

En el cas de les famílies monoparentals, l'ingrés màxim és de 25.700 euros quan hi hagi un fill a càrrec i de 30.800 quan siguin dos fills.


Depèn de l'edat

La quantitat que es pot rebre per fill canvia segons l'edat i va disminuint a mesura que creixen.

L'ajuda màxima, 100 euros, és per a cada fill menor de 3 anys.

Entre els 3 i els 6 anys, es rebran 70 euros mensuals.

Entre els 6 i els 18 anys, l'ajuda per fill és de 50 euros.


"Primer pas"

Unides Podem i el PSOE van arribar a un acord per incloure aquesta mesura a través d'una esmena transaccional als comptes públics d'aquest any.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, considera aquest complement com "un primer pas" cap a l'objectiu d'aconseguir una prestació universal per criança, que s'inclouria en la llei de diversitat familiar que s'està enllestint.

Està previst aprovar aquesta llei en un Consell de Ministres a començament d'aquest any.

ARXIVAT A:
PobresaFamília
Anar al contingut