Eduard Pujol passejant pel carrer el mes d'agost de l'any passat (ACN / Xavier Pi)
Eduard Pujol, en una imatge d'arxiu (ACN/Xavier Pi)

A un pas de judici una de les denunciants d'Eduard Pujol per acusar-lo "falsament"

Un jutge ha decidit portar a judici una de les dues dones que van acusar l'exdiputat de Junts en considerar que qui va ser víctima d'assetjament va ser ell

Gir en el cas de les denúncies d'assetjament contra l'exdiputat de Junts Eduard Pujol. Un jutge ha decidit portar a judici una de les dues dones que el van acusar, en considerar que, en realitat, la víctima d'assetjament era ell.

El cas va esclatar fa un any i mig, arran de la publicació d'acusacions d'assetjament sexual per part de dues dones contra Eduard Pujol. Ell sempre ho va negar i elles no van denunciar mai el cas a la justícia. L'exdiputat s'hi va querellar i ara és un jutge qui ha decidit portar a judici una d'aquestes dones.

La resolució judicial diu que la dona va "atemorir, difamar i pressionar" durant més d'un any l'exportaveu de Junts al Parlament amb publicacions falses a les xarxes socials i 3.400 missatges de Whatsapp. L'objectiu de la dona, diu el jutge, era, "aprofitant" la seva condició de diputat, que Pujol no acabés la relació sentimental que havien tingut.

També assegura que a les publicacions a les xarxes es presentava "com una víctima" de Pujol, i que "li imputava falsament actes d'agressió", fins que, l'octubre del 2020, es va presentar a la seu del partit de Pujol afirmant que "havia estat objecte d'assetjament sexual", la qual cosa va provocar que Pujol fos obligat a dimitir dels càrrecs polítics representatius i que el partit el suspengués de militància.

En la interlocutòria, el magistrat del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona dona per conclosa la investigació i dona un termini de deu dies al ministeri fiscal i a les acusacions per presentar al·legacions per demanar l'obertura de judici oral formulant el corresponent escrit d'acusació o bé per al sobreseïment del procés.

La justícia també manté oberta una altra causa contra l'altra dona que també va denunciar a Junts que Pujol l'assetjava. L'exdiputat també s'hi va querellar i la causa s'està investigant per injúries i calúmnies.


Un any com a portaveu parlamentari de JxCat

En el moment en què hi va haver les acusacions d'assetjament sexual, Pujol era el portaveu del grup de JxCat a la cambra. Periodista de formació, Pujol va ser un dels fitxatges que Carles Puigdemont va incorporar a la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017. Fins aquell moment, era el director de RAC1.

D'ençà dels comicis del 2017, Pujol va ser una de les cares més visibles del partit a la cambra. En un primer moment, va ser portaveu adjunt del grup i, a partir de l'octubre del 2019, va ser portaveu de JxCat a la cambra fins que hi va renunciar obligat pel partit.

Fa mig any, Junts li va tornar la militància i li va demanar disculpes, ja que cap de les dues dones havia presentat denúncies contra ell a la justícia.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual JxCat
Anar al contingut