Eduard Pujol passejant pel carrer el mes d'agost de l'any passat (ACN / Xavier Pi)
Eduard Pujol, en una imatge d'arxiu (ACN/Xavier Pi)

Junts es disculpa amb Eduard Pujol i el restitueix per l'absència de denúncies contra ell

Jordi Sànchez ha expressat el desig que Pujol torni a militar i ha obert la porta que pugui ocupar un càrrec orgànic dins de Junts

Actualitzat

Junts per Catalunya ha aixecat la suspensió de militància a Eduard Pujol, després de més de sis mesos sense cap denúncia judicial contra ell.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha assegurat en roda de premsa que el partit treballarà per la "màxima restitució possible". Després que hagi passat el "temps prudencial" de vuit mesos, la formació independentista ha "constatat que no hi ha hagut cap denúncia per la via judicial" i inicia la restitució de "la figura i el nom" de Pujol.

"Han passat més de vuit mesos des que el partit va decidir suspendre de militància Eduard Pujol. Després de constatar que no s'han interposat denúncies contra ell, hem iniciat un procés de restitució. El primer pas, no l'últim, és restituir la seva militància", ha dit Sànchez.

Pujol en una roda de premsa al Parlament (ACN / Mariona Puig)


El secretari general de Junts ha explicat que han demanat disculpes a Pujol, tot i que ha defensat que el partit va actuar "de manera ràpida i diligent" i que, si ara es tornés a produir un fet similar, el resultat seria el mateix perquè "és el que recomanen tots els protocols contra casos d'assetjament".

Fa vuit mesos, després de rebre dues denúncies per presumpte assetjament sexual, el partit el va suspendre de militància i va forçar-lo a renunciar a l'escó al Parlament. Aquest dilluns, Sànchez ha assenyalat que, quan van prendre la decisió de suspendre'l de militància, la informació que tenien "no era falsa, era incompleta".

Junts, segons ha indicat el secretari general, està treballant en un protocol contra l'assetjament per disposar de mecanismes interns que garanteixin "que qualsevol càrrec públic o afiliat conservi actituds respectuoses d'acord amb la regulació sobre la protecció per evitar la violència i l'assetjament masclista".

Eduard Pujol, durant un ple al Parlament
Eduard Pujol durant un ple al Parlament (ACN / Guillem Roset)


Un any com a portaveu parlamentari de JxCat

En el moment en què hi va haver les acusacions d'assetjament sexual, Pujol era el portaveu del grup de JxCat a la cambra. A les últimes eleccions al Parlament no es va presentar i, actualment, treballa en el sector privat. Sànchez ha expressat el desig que Pujol torni a militar i ha obert la porta que pugui ocupar un càrrec orgànic dins la formació.

Periodista de formació, Pujol va ser un dels fitxatges que Carles Puigdemont va incorporar a la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017. Fins aquell moment, era el director de RAC1.

D'ençà dels comicis del 2017, Pujol va ser una de les cares més visibles del partit a la cambra. En un primer moment, va ser portaveu adjunt del grup i, a partir de l'octubre del 2019, va ser portaveu de JxCat a la cambra fins que va renunciar obligat pel partit.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual JxCat
Anar al contingut