Eduard Pujol nega l'assetjament sexual i anuncia querelles contra els qui l'acusin
Eduard Pujol en una imatge d'arxiu com a portaveu de JxCat al Parlament (ACN/Mariona Puig)

Eduard Pujol nega l'assetjament sexual i anuncia querelles contra els qui l'acusin

Fa una setmana el van apartar del partit per diverses acusacions i arran d'això ha sortit una periodista que assegura que la va assetjar en una desena d'ocasions

Actualitzat

El fins fa uns dies portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, ha trencat el silenci i nega les acusacions d'assetjament sexual que han provocat el seu cessament al partit i la renuncia de l'escó al Parlament. En coneixer les denuncies fetes a l'interior del partit,una periodista ha fet públic que Pujol també l'havia assetjada sexualment en una desena d'ocasions vuit anys enrere.  

Ara Eduard Pujol, en un comunicat enregistrat i facilitat als mitjans de comunicació, diu que se sent indefens davant d'acusacions greus i falsedats.

"Soc innocent del que se'm pretén acusar i ho demostraré, n'estic segur. Mai no he abusat de cap dona ni de ningú, mai no he comès cap acte d'assetjament sexual."

El polític i periodista subratlla que no hi ha cap denúncia judicial en contra seu per abusos sexuals i anuncia demandes contra qui l'acusi d'aquests comportaments masclistes:

"He posat el cas en mans de la meva advocada perquè iniciï les accions que calgui contra tota persona que m'acusi falsament. Qui m'acusa només ho pot fer faltant a la veritat, amb un interès espuri i per despit. Això no té res a veure amb la justícia. Per aquest motiu iniciaré accions contra les persones que m'acusin d'haver comès un fet delictiu. Seré implacable."

Pujol diu que se sent condemnat abans d'hora pel seu cessament a Junts per Catalunya i descriu difamacions sense escrúpols cap a la seva persona. Fins i tot nega el contingut de l'article d'una periodista que, sense citar-lo, insinuava haver estat víctima d'assetjament quan era director de l'emissora RAC1. Sobre això, afegeix que en les discussions professionals mai s'ha situat en una posició d'abús:

"Si mai he discvutit sempre ho he fet amb professionals, siguin dones o homes indistintament, sense que m'hagi aprofitat ni de la relació jeràrquica ni de l'edat ni de la condició de ningú."

Pujol també fa constar que té el suport del seu cercle familiar.
 

La identitat dels que l'han denunciat davant JxCat no s'ha fet pública, si bé la setmana passada, després d'esclatar el cas, la periodista Núria Casas va afirmar públicament que fa més de vuit anys va ser assetjada sexualment fins a una desena d'ocasions per Pujol.
 

El 26 d'octubre, JxCat va suspendre cautelarment de militància Eduard Pujol i el va forçar a renunciar a l'escóal Parlament, per, com va explicar la portaveu del partit, Elsa Artadi, van tenir "coneixement d'uns fets que poden apuntar a una conducta que podria ser considerada assetjament sexual".  

Pujol,de 51 anys, periodista de professió, exdirector de RAC1, va ser un dels fitxatges que l'expresident Carles Puigdemont va incorporar com a independent a la seva candidatura per a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017, i fins al moment del seu cessament ha estat portaveu de JxCat al Parlament.

 

Comunicat íntegre d'Eduard Pujol:

 

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Junts
Anar al contingut