La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, a la seu del departament aquest diumenge 1 d'octubre de 2017. (Horitzontal).
Clara Ponsatí
Barcelona

Ponsatí, número 3 de la llista de Junts per Catalunya, que inclou altres noms coneguts

RedaccióActualitzat

Aquest divendres a la mitjanit es tanca el termini per a la configuració de les llistes de cara a les eleccions del 21 de desembre i els últims a acabar de tancar-les són Junts per Catalunya. La llista del president Puigdemont encara està afegint noms i aquest matí se n'han confirmat tant de dins com de fora de la política. 

La consellera cessada pel govern espanyol, i que és a Brusel·les amb Puigdemont, Clara Ponsatí, hi anirà de número tres, al darrere de Jordi Sànchez, fins ara president de l'Assemblea Nacional Catalana.

També hi seran els consellers cessats Jordi Turull, Josep Rull, tots dos a la presó, i Lluís Puig, que també és a Bèlgica. La llista comptarà amb les absències de Meritxell Borràs i Joaquim Forn, per decisió pròpia.  

Incorporacions de noms coneguts

A la llista hi aniran diverses persones de la societat cívil, la majoria sense fer-ho en llocs destacats. Entre les persones del món cultural hi ha l'escriptor Jaume Cabré, l'actor Joan Lluís Bozzo o la il·lustradora Pilarín Bayés

També hi aniran el metge epidemiòleg Antoni Trilla; l'advocada Magda Oranich; l'economista i fins ara diputat Oriol Amat; el professor d'ESADE Àngel Castiñeira; el catedràtic de Ciències Polítiques Ferran Requejo; el sociòleg Salvador Cardús; el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i el director de les revistes Catalan International View i ONGC, Francesc de Dalmases.

A més, hi seran Ferran Mascarell i la historiadora Aurora Madaula, una de les promotores de la Llista Unitària 1 d'Octubre.

Tancaran la llista l'expresident del Parlament Joan Rigol i l'exconsellera del tripartit Marina Geli, que ho ha acceptat per sorpresa, contràriament al que va anunciar aquest dijous.

 

Geli al·lega "raons professionals" per no ser a les primeres posicions de la llista, però diu que vol ser frontissa per a la solució política.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut