Barcelona

Vicenç Villatoro substituirà Marçal Sintes en la direcció del CCCB

Aquesta decisió l'ha pres el Consell General del Consorci del CCCB, òrgan presidit per la Diputació de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'escriptor i periodista Vicenç Villatoro rellevarà Marçal Sintes en la direcció del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), segons ha informat dimarts la Diputació de Barcelona. Aquesta decisió l'ha pres el Consell General del Consorci del CCCB, òrgan presidit per la Diputació de Barcelona i amb vicepresidència de l'Ajuntament de la capital catalana.

El periodista Marçal Sintes va anunciar dilluns que, després de tres anys al capdavant de la direcció del CCCB, deixarà el seu càrrec al desembre, un any abans del previst, per reincorporar-se a la Facultat de Comunicació Blanquerna i reprendre les seves tasques d'articulista polític.

El nou director, Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957), és llicenciat en Ciències de la Informació i ha treballat en el "Diari de Terrassa", "El Correo Catalán", "L'Avui" i TV3, entre d'altres mitjans de comunicació. Al llarg de la seva llarga trajectòria professional ha estat director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i director de l'Institut Ramon Llull. Com a articulista ha col·laborat en "L'Avui", "El Periódico", "El País", "El Temps," Catalunya Ràdio, ComRàdio i "Ara".

A banda de la seva tasca com a professor de Gèneres d'Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB, Vicenç Villatoro ha desenvolupat una àmplia carrera com a escriptor i ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals "Evangeli gris", "Memòria del traïdor", "La claror de juliol", "Hotel Europa" i "La ciutat del fum". Algunes d'aquestes obres han estat traduïdes al castellà, francès, alemany i italià. També ha estat guardonat amb els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta i Carlemany. Actualment és membre del Consell d'Administració d'Informació i Comunicació de Barcelona.

Anar al contingut