La ministra de Sanitat en una imatge d'arxiu al Parlament
La ministra de Sanitat en una imatge d'arxiu al Parlament
Madrid

Un informe policial diu que la "trama Gürtel" va regalar a la família d'Ana Mato viatges, articles de luxe i festes d'aniversari

La presumpta trama de corrupció va regalar a la família de la ministra viatges turístics, articles de luxe i "esdeveniments familiars particulars", com festes d'aniversari amb pallassos que van costar més de 62.000 euros. Mato assegura que ja va rebatre aquestes acusacions i que la causa contra ella es va arxivar el 2011.

RedaccióActualitzat
El "cas Gürtel", que investiga el presumpte finançament irregular del PP, deixa aquest divendres novetats que afecten la ministra de Sanitat, Ana Mato, i el seu exmarit i exalcalde de Pozuelo d'Alcorcón, Jesús Sepúlveda, imputat en la investigació.

Segons un informe policial de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals a què ha tingut accés Europa Press, la trama va pagar a la família de la ministra regals per valor de més de 60.000 euros. Entre els obsequis, hi havia articles de luxe de la firma Louis Vuitton, viatges turístics i, fins i tot, festes d'aniversari amb pallassos pels fills de la ministra. Els regals s'haurien fet entre els anys 2000 i 2004.

En l'informe també consten d'altres pagaments al marit de Mato per valor d'almenys 75.000 euros per al manteniment de l'oficina electoral del PP de Pozuelo de Alarcón, serveis de l'Ajuntament de la localitat i despeses relacionades amb l'organització de diferents actes de caràcter polític.

El jutge que instrueix el "cas Gürtel" a l'Audiència Nacional ja ha demanat l'informe policial per estudiar-lo.

La portaveu d'Ana Mato ha rebatut aquestes informacions assegurant que la ministra ja va respondre per aquestes acusacions davant la Justícia i que el jutge va arxivar la causa contra ella el març de 2011.
Anar al contingut