Washington

Ben Bernanke, persona de l'any de la revista "Time"

El president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, que ha dirigit la política monetària dels Estats Units en la pitjor recessió econòmica en set dècades, ha estat designat persona de l'any per la revista "Time". Aquest reconeixement es produeix, segons Time, perquè "Bernanke, de 56 anys, presideix el banc central dels Estats Units, l'òrgan més important i menys comprès en la conducció de l'economia del país i del món". Els altres finalistes han estat el cap de les forces nord-americanes a l'Afganistan, el general Stanley McChrystal, els treballadors xinesos, i la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi.

Actualitzat
Segons "Time", Bernanke és un destacat acadèmic especialitzat en la gran depressió i per tant sap perfectament bé "com la passivitat de la Reserva Federal a la dècada de 1930 va ajudar a crear la calamitat mitjançant la seva tossuda negativa a ampliar el subministrament de diners i la seva tràgica manca d'imaginació i experimentació".

Sota la conducció de Bernanke, continua l'article, la Reserva ha "esbossat quantioses ajudes governamentals a empreses privades en crisi, ha abaixat els tipus d'interès al zero per cent, ha prestat diners als fons mutus, als fons d'inversió, als bancs estrangers, bancs d'inversió, a fabricants, a asseguradors i altres que mai haguessin somiat rebre diners de la Reserva ".

La llista d'iniciatives atribuïdes a Bernanke s'amplia amb la menció als "estímuls als mercats crediticis, des dels préstecs per a vehicles automotors fins a pagarés empresarials, una revolució en el finançament d'habitatges amb la compra en massa de bons hipotecaris".

Bernanke, designat com a successor d'Alan Greenspan el 2006, afronta ara la seva confirmació al Senat per a un segon període al capdavant de la Reserva Federal.

L'any passat la "persona de l'any" elegida per "Time" va ser el llavors president electe dels EUA, Barack Obama, i un any abans, el 2007, el reconeixement va ser per a l'aleshores primer ministre de Rússia, Vladímir Putin.
Anar al contingut