Una fiscal afganesa es refugiarà a Barcelona gràcies a la defensa d'estudiants de la UPF

Es tracta d'una resolució inèdita de l'Audiència Nacional que permetrà l'asil de la fiscal antiterrorista, amenaçada de mort i exiliada al Pakistan

L'Audiència Nacional ha ordenat el trasllat cautelar a Espanya d'una fiscal afganesa antiterrorista perseguida pels talibans i que està amagada al Pakistan.

Aquesta decisió inèdita s'ha pres gràcies a la feina i la tenacitat d'un grup d'estudiants de Dret de la Universitat Pompeu Fabra que, ajudats per una advocada voluntària i el deganat de la universitat, han treballat dos anys en el cas.

Amb 31 anys, la fiscal que ara es refugiarà a l'Estat ha treballat en casos tan delicats com el de talibans implicats en xarxes de pederàstia o l'empresonament de líders d'Estat Islàmic --ara alliberats pel règim--. Està amenaçada de mort i, per seguretat, no pot mostrar el seu rostre a càmera.

Diversos alumnes de la UPF han estat clau en el seu trasllat immediat a Barcelona. Formen part de la Clínica Jurídica, un espai en què sis estudiants voluntaris han preparat la seva defensa durant gairebé dos anys. Ara, el cas d'aquesta fiscal antiterrorista crea jurisprudència i podria obrir una escletxa per a altres refugiades afganeses.

 

ARXIVAT A:
UniversitatAfganistan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut