Les primeres tortugues que neixen del niu de Malgrat de Mar (ACN/CRAM)
Les primeres tortugues que neixen del niu de Malgrat de Mar (ACN/CRAM)

Neixen les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar, custodiat per 50 voluntaris

Aquest estiu ja han nascut tortugues babaues en 6 dels 10 nius que s'han trobat a la costa catalana

Actualitzat

Les platges de Malgrat de Mar han viscut aquest dimarts a la matinada el naixement de les primeres tortugues careta del niu que van pondre a la platja de la Conca el passat mes de juny.

Dels 90 ous que hi havia, 20 tortugues careta, popularment conegudes com a babaues, han nascut de manera natural. Vuit han anat directament al mar, mentre les altres dotze s'han traslladat a les instal·lacions de la Fundació CRAM per formar part del projecte de Head-Strating, on seran criades en captivitat de manera temporal fins que aconsegueixin el pes i la mida òptimes per poder ser introduïdes al medi natural.

Tècnics pesen una de les tortugues que han nascut a Malgrat de Mar
Tècnics pesen una de les tortugues que han nascut a Malgrat de Mar (ACN/CRAM)

Amb la cria de les tortugues al CRAM, s'afavoreix la supervivència de l'espècie i els científics estudien aquests fets tan insòlits, que cada vegada són més freqüents a la costa catalana.

Al CRAM i al CRARC també hi han nascut 27 tortugues dels 40 ous que es van endur del niu per incubar-los de manera artificial. 15 es van alliberar diumenge i 12 es quedaran al CRAM.


Amb el naixement d'aquestes tortugues a Malgrat, aquest estiu ja s'han desclòs els ous de 6 nius, dels 10 que s'han detectat aquesta temporada. 
 

50 voluntaris per vigilar el niu

Des que un particular va alertar del niu el passat 26 de juny, més de 50 persones voluntàries s'han coordinat per torns per vigilar a la platja de la Conca el niu de tortugues careta. 

Durant tot aquest temps, han estat fent guàrdies de tres hores per cobrir tota la jornada, fins i tot a les nits.

La majoria de voluntaris eren veïns del municipi, però també n'hi havia d'altres indrets del Maresme i, fins i tot, una família d'Osona que va aprofitar l'estada a la platja.

En el dispositiu hi han participat tècnics del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Agents Rurals, el Centre Tecnològic BETA, la Fundació CRAM, tècnics de l'Ajuntament de Malgrat i voluntaris durant la custòdia i vigilància dels nius.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientBiodiversitat
Anar al contingut