Rosa Peral i Albert López es van acusar mútuament durant el judici (ACN/Miquel Codolar)

Ordenen embargar els diners que Rosa Peral pugui cobrar de Netflix

El tribunal ordena a les productores de la sèrie i el documental que comuniquin tots els pagaments passats i futurs tant a Rosa Peral com a Albert López

Redacció/ACNActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha ordenat embargar els possibles pagaments que cobrin Rosa Peral i Albert López per la producció de sèries de ficció o documentals sobre l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana. L'advocat de la víctima, Pedro Rodríguez, va presentar aquesta sol·licitud fa uns dies i l'Audiència l'hi ha acceptat.

L'Audiència ha ordenat a les productores de la sèrie i el documental que remetin al compte bancari judicial els diners que haurien de pagar als dos condemnats i que comuniquin si ja han pagat alguna quantitat.

La decisió arriba en plena emissió del documental de Netflix sobre la parella de guàrdies urbans. Peral i López van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó, però també a pagar una indemnització de 885.000 euros a la família de Rodríguez.

De moment, aquests diners no s'han pagat. López té el seu pis embargat i Peral només ha abonat 1.175 euros.

L'advocat de l'acusació recorda que Peral va canviar el nom del 50% de la propietat que tenia de la casa de Vilanova i la Geltrú on es va cometre el crim, la qual va passar a mans del seu pare. D'aquesta manera, ella es va declarar insolvent a l'hora de pagar la seva part de la indemnització.

La família de Rodríguez va denunciar Peral per aquest moviment amb una querella que està pendent de ser admesa a tràmit.


Netflix paga?

El primer pagament podria arribar de Netflix, després de l'estrena d'"El cuerpo en llamas". No perquè la productora vulgui o ho hagi pactat. De fet, hi ha una batalla legal entre la família de Peral i la companyia. Però l'advocat de Rodríguez argumenta que els dos condemnats podrien reclamar a Netflix una compensació econòmica per l'ús dels seus noms i cognoms, així com denunciar la productora per vulneració del dret a l'honor.

L'advocat també vol aclarir si Peral ha cobrat per les entrevistes concedides al documental "Las cintas de Rosa Peral", també estrenat a la plataforma.

La defensa de l'exguàrdia urbana havia demanat a la justícia que aturés cautelarment la publicació de la sèrie, però no se n'ha sortit.

ARXIVAT A:
JudicialSèries
Anar al contingut