Sant Joan Despí

Baños: "Això sortirà bé, que no ho dubti ningú"

El líder de la CUP insisteix que no investiran Mas perquè "no és una figura vàlida"

RedaccióActualitzat

Antonio Baños ha dit a  l'entrevista a "Els matins" de TV3 que considera els resultats del 27S una victòria absoluta i inequívoca del sobiranisme. La CUP, ha dit, donarà suport a un govern que posi fi a les polítiques d'austeritat, que desobeeixi les lleis de l'estat espanyol, com la "llei Wert",  i que negociï amb Madrid, que "no han entès de cap manera" la victòria del "sí", des d'una posició de sobirania parlamentària.

"Hem guanyat i hem guanyat molt. Si anem a Madrid com a Parlament sobirà, hi anem amb força i no com una autonomia qualsevol".

I ha afegit:

"Per nosaltres, el mandat democràtic ja el tenim i el que ha passat accelera el procés i el blinda."

 

Sobre la investidura d'Artur Mas, la CUP ha reiterat que no votarà que "sí" perquè Mas és una figura, ha dit Baños, massa associada a les retallades.

"Des del punt de vista d'esquerres és una figura que associem a les retallades, al tancament d'empreses i a les privatitzacions, i per nosaltres és una figura que no és vàlida."

Per Baños, no es tracta d'una venjança contra Artur Mas, sinó de l'inici d'una etapa neta en què "el candidat ha de ser de consens". En aquest sentit, ha defensat: "Serà que el procés no ha estat prou ampli i transversal i massiu per reduir-ho tot a un embut de si és o no Mas, fracassa o no un projecte independentista". Per això, ha reclamat:

"Volem una etapa de construcció republicana sobirana. Volem que qui comenci estigui net de corrupció, de retallades, que estigui a favor de revertir les polítiques d'austeritat i volem algú amb què tothom ens puguem sentir còmodes."

A més, assegura que "portem cinc anys amb milions de catalans engrescats i l'atzucac no és el nom d'una persona". En qualsevol cas, adverteix: "Això sortirà bé, que no ho dubti ningú."

Després de qualificar la CUP com " a llista de les esquerres transformadores", Baños ha dit que "necessitem les esquerres per canviar-ho tot i l'independentisme ferm perquè funcioni. A més, assegura que "els catalans ens hem de governar nosaltres mateixos" i no admetre ingerències d'un tribunal exterior.

Sobre la sortida de l'euro i de la UE, el candidat de la CUP assegura que no és una condició de negociació prèvia i que ho plantejaran en el procés constituent".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut