Barcelona

ERC: "El plebiscit està fet i el mandat és molt clar"

"No tornarem a votar la independència de Catalunya, a partir d'avui la feina serà fer-la", diuen els republicans

Actualitzat

"La felicitat avui en aquesta casa és difícil de definir", "ERC ha aconseguit l'objectiu al qual aspirava des de fa 80 anys". Aquestes han estat les paraules del diputat republicà Sergi Sabrià des de la seu de la formació a Barcelona en la roda de premsa per valorar els resultats l'endemà que la candidatura JxSí guanyés les eleccions.

Sabrià ha afirmat que "els plebiscits es fan una vegada", i, després de recordar que l'estat espanyol es va oposar reiteradament a acordar un referèndum legal, ha conclòs que el nou Parlament tindrà 72 diputats independentistes i que "aquest referèndum el donem per fet". 

Esquerra considera que el resultat del 27S ha estat clar i ha tancat la porta a continuar donant voltes sobre quants catalans volen la independència. La formació liderada per Oriol Junqueras ha dit que després de les eleccions d'ahir no analitzen cap altra opció que el camí que tenia fixat JxSí. 

"No tornarem a votar la independència de Catalunya, a partir d'avui la feina serà fer la independència de Catalunya i la farem."

Mas serà novament president? Per ERC, el camí que marquen les urnes és "molt clar" i es basarà en el full de ruta de la candidatura guanyadora. Però han evitat pronunciar-se explícitament sobre la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, després que Junts pel Sí es quedés a un sol diputat de no necessitar ningú més que els seus suports per nomenar. "A partir d'aquí tranquil·litat, diàleg", ha conclòs. 

"El mandat que tenim és molt clar, hem de trobar punts d'encaix però creiem que serem capaços de crear consensos."

Sabrià ha subratllat la victòria de l'aposta independentista de la candidatura guanyadora i s'ha esforçat a subratllar l'argument esgrimit per JxSí durant tota la campanya. "No és un projecte que es basi en persones", ha dit, abans d'assegurar que "tenim un full de ruta i el tirarem endavant sense allunar-nos-en ni un mil·límetre."

Preguntat per periodistes de mitjans estatals sobre el percentatge de vots del "sí" (48%), ha demanat fixar-se en la premsa de tot el món, que assenyala inequívocament cap a la victòria independentista. 

"La propera estació és la independència de Catalunya", ha conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut