Jaume Asens, cap de llista dels comuns a les europees, en una atenció als mitjans en el marc d'un acte per a commemorar la Ii República a Nou B…
Jaume Asens, cap de llista dels comuns a les europees, en una atenció als mitjans en el marc d'un acte per a commemorar la Ii República a Nou Barris.

Asens, a Puigdemont: "Ha de tenir clar que o s'entén amb el govern de coalició de Madrid o s'entén amb el PP i Vox"

ACN Barcelona - El cap de llista dels comuns a les europees, Jaume Asens, ha avisat Carles Puigdemont que la política catalana i l'espanyola són dues coses diferents i que els partits progressistes han de "fer un esforç" per treballar conjuntament i evitar que la dreta i l'extrema dreta governin. "Ha de tenir clar que o s'entén amb el govern de coalició de Madrid o amb el PP i Vox", ha etzibat. Ho ha dit després que el líder de Junts hagi amenaçat de retirar el suport a Sánchez "si Illa fa un Collboni" després dels comicis del 12-M. Asens n'ha parlat en un acte per a commemorar la II República, en què ha demanat a Salvador Illa i el PSC que els ajudin a convertir la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana en un espai de memòria democràtica.

Jaume Asens s'ha mostrat crític amb les paraules de Carles Puigdemont i l'ha advertit que l'actual escenari polític a l'Estat dona molt marge d'actuació. En aquest sentit, ha remarcat que si el candidat de Puigdemont per Catalunya i líder de Junts posa través al govern de coalició del PSOE i els comuns, l'única alternativa que li quedaria seria entendre's amb Vox i el PP. "Ha de tenir clar que o s'entén amb el govern de coalició de Madrid o amb el PP i Vox", ha insistit.

Asens ha fet aquestes declaracions en una atenció a la premsa en el marc d'un acte per a commemorar la II República que s'ha celebrat a Nou Barris. En aquest context, ha recordat que els comuns se senten orgullosos "del llegat de la República" i ha lamentat que altres formacions com ERC i el PSC hagin deixat de banda les lluites socials i vulguin "ocupar l'espai ideològic de CIU".

Ha assegurat que la seva formació vol recuperar el llegat de la República, "des de Lluís Companys fins a Salvador Seguí" i per això ha aprofitat l'ocasió per demanar al líder del PSC, Salvador Illa, que ajudi els comuns a convertir la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana en un espai de memòria democràtica. "Ha de deixar de ser sinònim d'horror i tortura", ha considerat Asens que ha dit que els represaliats s'ho mereixen. En aquest sentit, ha exigit als socialistes que "deixin d'amagar-se" darrera del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i treballin per donar resposta a una demanda compartida per una àmplia majoria de la societat civil catalana.

Tot i reconèixer que l'horitzó de la República és "llunyà", ha assenyalat que és un objectiu al qual els comuns no hi renuncien. Ha admés que actualment no hi ha els consensos adequats i gha indicat que mentre el PSOE segueixi avalant la monarquia no es podrà avançar en aquesta direcció. "Ens agradaria que ells se sumessin a les nsotres crítiques", ha dit el cap de llista dels comuns a les europees. Alhora, ha recordat que en els darrers anys han impulsat diverses lleis perquè la monarquia hagi de rendir comptes i per evitar "que mai més torni a passar el que va passar en el discurs del 3 d'octubre".

 

 

Anar al contingut