Peshawar

Els talibans maten 132 nens en una escola del Pakistan com a venjança pels atacs de l'exèrcit

En l'atac hi ha hagut 9 adults que també han perdut la vida i 245 persones més han quedat ferides. Els sis terroristes han mort tots

RedaccióActualitzat

Augmenta a 141 els morts, 132 dels quals són nens, en l'atac talibà en una escola de Peshawar, al Pakistan, a primera hora del matí. Hi ha hagut 245 ferits. Al centre militar hi havia un miler d'estudiants i mestres quan hi ha irromput un escamot d'uns sis homes armats, segons fonts oficials. La ràpida intervenció de l'exèrcit ha desembocat en un intens tiroteig amb els combatents, del Moviment Talibà del Pakistan (TTP), que s'han atribuït l'assalt. 

Segons l'últim balanç, més de 80 del centenar de morts són fills dels militars del centre. Fonts del govern informen que els milicians "han entrat a l'escola vestits amb uniforme de la Guàrdia de Fronteres". Les Forces Armades pakistaneses han rescatat una quinzena de treballadors i alumnes de l'escola, i ha abatut a trets els sis terroristes, que havien col·locat artefactes explosius per impedir l'avanç dels membres de l'Exèrcit. 

El primer ministre pakistanès, Nawaz Sharif, ha condemnat l'atemptat, ha dit que es tracta d'una "tragèdia nacional". Sharif s'ha desplaçat a Peshawar per supervisar personalment l'operació antiterrorista.

Els talibans del TTP justifiquen l'atemptat: "Per a l'Exèrcit, les nostres famílies són objectius" en les operacions militars llançades contra els insurgents a les zones tribals de Waziristán del Nord i Khyber. "Volem que sentin el nostre dolor", ha afirmat un portaveu del grup terrorista, que ha afegit que entre els atacants hi havia suïcides i que els hi han donat "ordres de disparar als estudiants més grans, però no als nens", segons han reproduït els diaris paquistanesos. El Moviment dels Talibans del Pakistan va ser el responsable de l'intent d'assassinat contra la Nobel de la Pau Malala Yousafzai, que ha condemnat l'atac.

Peshawar és la ciutat més important de la regió del nord-oest, sacsejada per la rebel·lió islamista des de fa anys. L'exèrcit hi té en marxa una ofensiva d'envergadura contra els bastions rebels a les zones tribals del nord-oest, pròximes a Peshawar i a la frontera amb l'Afganistan.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut