THALASSA

Els pescadors del Nil i l'amenaça global que suposa la sobrepesca

Divendres a "Thalassa" viatjarem fins a l'albufera de Burrulus per conèixer una població que viu de la pesca, i parlarem de l'amenaça global que és la sobrepesca.

Divendres a "Thalassa", el programa del mar, oferirem dos reportatges sobre la pesca.

Els pescadors del Nil
A l'albufera de Burrulus, al delta del Nil, tota la població viu exclusivament de la pesca.

La pesca que practiquen no és habitual: un gran triangle que mantenen al fons de l'aigua, arrossegat per la força del vent; la xarxa s'omple de peixos però també de tot el que s'arrossega pel fons de l'albufera. Però fa cinc anys que aquesta pesca no està autoritzada. Prohibit pescar amb vela i prohibit utilitzar el triangle, la xarxa del qual no és reglamentària. Així ho va decidir el govern. Però, és clar, bé s'ha de sobreviure.

Ara la pesca s'esgota; la contaminació i també l'aqüicultura sembla que estan acabant amb una pesca tradicional i amb les embarcacions del temps dels faraons.

Sobrepesca: l'amenaça global
Els mars i oceans juguen un paper determinant en la regulació dels ecosistemes del nostre planeta. L'aigua marina cobreix més de dos terços de la superfície de la Terra, però avui la vida als oceans pateix un procés de canvi accelerat.

La contaminació, el canvi climàtic i més directament la sobreexplotació pesquera, van esgotant els recursos de tota la cadena tròfica marina. Des dels grans mamífers, cetacis i peixos fins a la vida més invisible dels fons dels oceans, ningú no se n'escapa.
Anar al contingut