Barcelona

Els escriptors més venuts signen llibres durant tota la diada de Sant Jordi

Els grans protagonistes de la diada de Sant Jordi són la rosa i el llibre, però també els escriptors, que aprofiten la jornada per donar a conèixer les seves obres i acostar-les al públic. Al llarg de tot el dia, autors com Xavier Bosch, premi Sant Jordi, Vicenç Villatoro, premi Ramon Llull i Llucia Ramis, guanyadora del Premi Josep Pla, han signat exemplars de les seves novel·les a tots aquells que han esperat pacientment el seu torn a les llargues cues que s'han format per aconseguir la preuada dedicatòria. Pius Alibek, Julia Navarro i Quim Monzó, han estat alguns dels altres escriptors més reclamats pel públic.

Actualitzat
Una de les tradicions més típiques de la diada de Sant Jordi és la signatura de llibres per part dels escriptors. Des de primera hora del matí, molts lectors han esperat pacientment el seu torn per aconseguir la preuada signatura.

Aquest any, alguns dels noms més reclamats han estat els de Xavier Bosch, Vicenç Villatoro i Llucia Ramis, entre d'altres. Tots tres han firmat llibres durant tot el matí, després d'esmorzar plegats en una trobada que comença a convertir-se en tota una tradició.

Esmorzar tradicional

Comença a ser una tradició que els tres guanyadors dels premis més rellevants de la literatura catalana es trobin a primera hora del dia de Sant Jordi per iniciar la llarga jornada que els espera. Enguany no ha estat una excepció i Llucia Ramis, Xavier Bosch i Vicenç Villatoro han fet l'esmorzar dels guanyadors.

La primera ha guanyat el Premi Josep Pla per "Egosurfing", un llibre sobre les relacions personals i internet. El periodista Xavier Bosch s'ha endut el Sant Jordi per "Se sabrà tot", un relat sobre les misèries del periodisme. I Vicenç Villatoro el Ramon Llull per "Tenim un nom", un retrat de la vida familiar al voltant del Barça.

Cues importants per aconseguir la signatura

La resta d'escriptors també estan d'enhorabona. És Sant Jordi, el seu gran dia, i també han tingut el seu esmorzar. La majoria ho han fet a l'Hotel Regina de Barcelona, on s'ha fet la tradicional foto de família abans d'afrontar la marató de firmes que els ha portat a trobar-se cara a cara amb els seus lectors.

Aquest any, els escriptors catalans seran els protagonistes indiscutibles de Sant Jordi. Alguns dels autors més sol·licitats han estat Quim Monzó, amb "Esplendor i glòria de la Internacional Papanates", Albert Espinosa, amb "Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo", Eduard Punset, amb "El viatge al poder de la ment" i Pius Alibek, que s'ha mostrat molt satisfet després que una gran editorial alemanya li hagi comprat el seu llibre "Arrels nòmades".

Al llarg del matí també s'han pogut veure llargues cues per aconseguir la dedicatòria de l'autora Julia Navarro, amb el seu llibre "Diguem que sóc", o la guanyadora del Premi Planeta, Ángeles Caso. Haruki Murakami i Arcadi Alibés, també han estat molt ocupats signant els seus exemplars sobre atletisme, que s'han convertit en tot un èxit.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut