Barcelona

El PSC reelegeix Montilla amb més del 96% de vots i aprova l'executiva

Sense novetat. L'última jornada del congrés del PSC ha estat tan plàcida com les precedents i el partit ha aprovat l'executiva amb una àmplia majoria. Els delegats han arribat amb la feina feta a l'última jornada i han referendat la direcció encapçalada per Isidre Molas i que suposa una renovació del 43% de la direcció. Els delegats han reelegit Montilla com a primer secretari amb el 96,44% dels vots i la resta de l'executiva n'ha obtingut entre el 85 i el 95%. El nucli dur es manté, però el partit ha apostat per tenir més presència territorial amb la inclusió de nou alcaldes.

Actualitzat
Última i plàcida jornada del congrés del PSC. Els delegats han avalat amb el suport d'entre el 85% i el 96% tots els membres de la seva nova comissió executiva. El president català i primer secretari del PSC, José Montilla, ha estat el que més suport ha recollit de la militància, amb el 96,44% dels vots, seguit del nou president del partit, Isidre Molas, amb un 95,56%.

Els ministres Carme Chacón i Celestino Corbacho han rebut el suport del 95,22% i del 89,85% dels delegats, respectivament, mentre que alcaldes que entren a l'executiva també han rebut un gran suport, com el de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (91,3%), i el de Lleida, Àngel Ros (90,87%). El secretari de Política Municipal i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha obtingut un 95,22%, el viceprimer secretari, Miquel Iceta, un 94,11%, i el secretari d'Organització, José Zaragoza, un 93,86%.

El que menys suport ha obtingut de tots ha estat la secretària d'Educació, Isabel Darder, amb un 85,75% de vots dels més de mil delegats. El congrés també ha renovat Higini Clotas com a president del Consell Nacional. Després del recompte, els discursos de Zapatero i Montilla han tancat el congrés.

Noves cares i protagonisme del món local

No ha estat fins a les quatre de la nit que José Montilla ha tancat la seva nova executiva, que canvia gairebé la meitat dels membres. Malgrat estar pràcticament tot dat i beneït, no s'ha donat a conèixer fins a la matinada, ja que José Montilla ha volgut parlar tant amb els nous integrants com amb els sortints.

Amb la votació, la nova direcció passa de 38 a 41, sumant-hi els membres nats, i té una mitjana d'edat de 47 anys. La votació suposa una renovació d'un 43% dels càrrecs i estableix una executiva paritària, amb nou alcaldes i un cert equilibri intern, en donar una àmplia representació al sector més catalanista del partit.

L'executiva posa de manifest l'aposta del primer secretari d'incorporar noves cares i com més alcaldes i dones millor. Així, mentre que el nou president del partit, Isidre Molas, reflecteix la història de la formació coincidint amb els 30 anys del partit, el PSC incorpora joves valors que ja han demostrat dots polítics a escala municipal o autonòmica. D'aquesta manera, Jaume Collboni assumirà la secretaria de Programes i Acció Sectorial, i la secretària del govern, Laia Bonet, liderarà una nova sectorial dedicada en exclusiva al desenvolupament estatutari.

L'aposta per donar més protagonisme al món local la fan evident el gran nombre d'alcaldes i regidors que s'incorporen a la direcció del partit. La regidora barcelonina Imma Moraleda assumirà la secretaria de Polítiques de Dones, que fins avui estava en mans de la diputada al Congrés Lurdes Muñoz, i l'edil de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlón reemplaçarà la històrica Maria Lluïsa Ferré al capdavant de Solidaritat i Cooperació.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut