Barcelona

La fiscalia conclou que CDC va rebre 6,6 milions en comissions il·lícites a través del Palau de la Música

Segons el fiscal, Ferrovial va pagar aquestes quantitats a l'òrbita de CDC com a comissions per obra pública adjudicada. Pel que fa a Millet i Montull, xifra en 18 milions els diners que van fer desaparèixer dels comptes del Palau de la Música.

RedaccióActualitzat
El ministeri fiscal creu que l'espoli del Palau de la Música va comportar per a Convergència Democràtica de Catalunya uns beneficis de més de 6.607.605 euros. Segons explica el fiscal en un informe, Ferrovial va pagar aquestes quantitats a l'òrbita de Convergència com a comissions per obra pública adjudicada. En l'anterior interlocutòria, el jutge havia xifrat la responsabilitat civil a títol lucratiu de Convergència en més de tres milions d'euros.

A banda, el ministeri fiscal també xifra en 18 milions els diners que Fèlix Millet i Jordi Montull van fer desaparèixer dels comptes del Palau de la Música. Concretament, segons les comprovacions del fiscal, Millet es va quedar per al seu lucre personal més de 7 milions d'euros i Jordi Montull se'n va quedar 1,3 milions.

A banda, el fiscal diu que no ha pogut seguir el rastre de més de 9,5 milions, que no han deixat pistes.

El fiscal considera que en l'espoli del Palau es van cometre els delictes de malversació de diners públics, apropiació indeguda, falsedat, tràfic d'influències i delictes contra la hisenda pública.

Pel que fa als responsables d'aquests delictes, són Fèlix Millet, Jordi Montull, la filla de Montull, Rosa Garicano -membre de la junta directiva- i Ramon Bergós, secretari de la Fundació del Palau.

El fiscal li demana al jutge el sobreseïment per les dones de Millet i Montull, i sis persones més entre els quals hi ha Marc Puig Guàrdia com a responsable de l'empresa Emocional Base.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut