Jerusalem

Hamas reconeix que encara no hi ha acord per la treva amb Israel a Gaza

Hamas assegura que l'alto el foc no entra en vigor aquest dimarts, com havia anunciat, perquè Israel no ha donat una resposta a les propostes que se li han fet arribar. Les gestions diplomàtiques s'han multiplicat per aconseguir superar els nous obstacles, mentre que tots dos bàndols han intensificat els bombardejos.

Actualitzat
Després d'anunciar un acord amb Israel per una treva, Hamas ha rectificat i ha reconegut que el pacte no està tancat. Un funcionari d'aquesta organització citat per l'agència Reuters havia assegurat que l'alto el foc entraria en vigor a les onze de la nit d'aquest dimarts, hora catalana, la mitjanit als territoris palestins. Unes hores més tard, Ezzat al-Rishq, un alt dirigent de Hamas, ha assegurat que "la treva està detinguda perquè estem esperant una resposta" d'Israel. Segons Al-Rishq, l'alto el foc podria ser aquest dimecres. Un altre líder de Hamas, Ossama Hamdan, ha advertit en una entrevista a la cadena Al-Jazeera, que, a l'espera del posicionament d'Israel, "la nostra gent i la nostra resistència estan preparades per totes les possibilitats."

Israel no ha confirmat en cap moment la notícia de l'acord. El portaveu de l'executiu israelià, Mark Regev, ha assegurat, en declaracions a la CNN, que les negociacions continuen i que la "pilota està en joc".

Les gestions diplomàtiques s'han multiplicat per aconseguir superar els nous obstacles, mentre que tots dos bàndols han intensificat els bombardejos. Més d'un centenar de coets han caigut en territori israelià aquest dimarts i han provocat la mort d'un soldat i un civil. Els atacs han arribat a Tel Aviv i a Jerusalem, on han sonat les alarmes antiaèries. A Gaza, la zona del nord ha hagut de ser desallotjada i als hospitals comencen a faltar medicaments.

Els set dies d'ofensiva han deixat un balanç de centenars de morts i ferits. Segons les últimes dades del govern de Hamas, almenys 126 palestins han mort i un miler han resultat ferits durant els atacs. En aquestes xifres s'inclouen sis palestins que han estat executats per una milícia armada per haver col·laborat presumptament amb Israel.

Davant de l'increment dels atacs entre els dos bàndols, els Estats Units van enviar a Israel tres vaixells de guerra, per si calia evacuar ciutadans nord-americans. A més, la secretària d'Estat, Hillary Clinton, ha arribat aquest dimarts a Israel per entrevistar-se amb Benjamin Netanyahu i amb els dirigents de l'Autoritat Palestina a Ramallah abans de viatjar al Caire.

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, s'ha reunit aquest dimarts amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i després té previst fer-ho amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas.

La treva anunciada per Hamas hauria arribat just una setmana després de l'assassinat del líder militar de Hamas, el detonant de l'onada d'atacs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut