Sevilla

Zapatero admet que va trigar a reconèixer la crisi però que va evitar la intervenció d'Espanya

José Luis Rodríguez Zapatero s'ha acomiadat de la secretaria general del PSOE aquesta tarda assegurant en el seu discurs que la crisi es va originar a Wall Street, però ha fet autocrítica assumint que va tardar a reconèixer que havia arribat a Espanya. L'expresident del govern espanyol ha qualificat de "debilitats" no haver controlat l'excés d'endeutament privat i no haver augmentat la productivitat. També ha fet autocrítica per haver permès la relaxació del sistema financer, i que el sector immobiliari es convertís en el motor del creixement, però ha assegurat que si l'any 2010 no s'haguessin pres les mesures per retallar el dèficit que es van prendre, Espanya hauria entrat en el col·lapse i hauria estat intervinguda.

RedaccióActualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha justificat davant el plenari del 38è Congrés del PSOE la política econòmica que va haver de portar a terme i ha assenyalat que va ser conseqüència de factors provinents de l'exterior. L'expresident del govern ha assenyalat que la crisi financera procedent de Wall Street i la situació de Grècia van tenir gran part de culpa sobre el que ha hagut de viure Espanya. Això no obstant, ha reconegut l'existència de debilitats pròpies de l'economia espanyola.
 
Zapatero demana al PSOE "sentit d'Estat" per derrotar la crisi, no el PP

Zapatero ha demanat al PSOE que tingui "responsabilitat" i "sentit d'Estat" amb l'actual govern perquè el seu objectiu no és derrotar el PP sinó la crisi econòmica i ha demanat als seus companys que facin el que el PP, quan estava a l'oposició, no va fer amb l'executiu socialista. "Permeteu-me que us digui, encara que aquesta no serà ja la meva tasca, que si quan érem al govern demanàvem responsabilitat i sentit d'Estat, ara que estem a l'oposició, demostrem responsabilitat i sentit d'Estat, perquè l'objectiu del PSOE no és derrotar el PP sinó la crisi".

Zapatero, en la seva llarga intervenció, ha fet un repàs de les tres lliçons que s'han de treure en aquesta crisi, tant globalment com a nivell europeu i espanyol. En aquest últim cas, ha destacat la necessitat de prioritzar la capacitat productiva, la indústria, la tecnologia, la innovació i la nova manera d'afrontar l'educació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut