L'exprimer ministre egipci, Ahmad Nazif, en una imatge d'arxiu
L'exprimer ministre egipci, Ahmad Nazif, en una imatge d'arxiu
El Caire

La fiscalia egípcia prohibeix sortir del país i congela els comptes de diversos membres del govern de Mubarak

El fiscal general d'Egipte ha prohibit aquest dissabte sortir del país a l'exprimer ministre, Ahmed Nazif; l'extitular d'Interior, Habib el-Adli, i l'actual ministre de la Informació, Anas al-Fiqi. Tots tres estan sent investigats, junt amb altres responsables actuals i anteriors, per malversació de fons públics i corrupció. A més, també ha ordenat que es congelin els comptes d'El-Adli i la seva família. Aquesta decisió s'entén com un intent de les noves autoritats egípcies de desmarcar-se d'una vella guàrdia a la qual, paradoxalment, ells també pertanyen.

Actualitzat
El fiscal general egipci, Abdel Meguid Mahmud, ha invocat el tractat de l'ONU de lluita contra el blanqueig de diners, que estipula el dret de demanar ajuda jurídica als països signants per a assumir mesures i recuperar els béns i fons obtinguts per delictes de corrupció.

D'acord amb aquest tractat, Mahmud ha sol·licitat al ministre d'Afers Exteriors que demani a alguns països europeus que congelin els comptes bancaris d'El-Adli i del magnat Ahmed Ezz, braç dret del fill menor de Mubarak, Gamal, al partit governant.

Sobre l'exministre de l'Interior recauen diverses denúncies per presumpte malversació de quatre milions de lliures egípcies, mig milió d'euros, d'una constructora cap al seu compte personal.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut