Sebastian Vettel
Sebastian Vettel sortirà primer en el GP de Rússia (Reuters)
Motor

Sebastian Vettel fa la "pole position" al GP de Rússia, la primera de Ferrari des de fa dos anys

L'escuderia italiana trenca l'hegemonia dels Mercedes al circuit de Sotxi i, amb Raïkkönen segon, ocuparà tota la primera fila en la sortida de diumenge; Nottas i Hamilton seran a la segona

Actualitzat

Els presagis s'han acompert en la classificació oficial del Gran Premi de Rússia de Fórmula 1. Sebastian Vettel ha confirmat el domini dels entrenaments lliures i ha fet la "pole position", la primera per a l'escuderia italiana des del GP de Singapur del 2015. Més encara, el seu company, Kimi Räikkönen, ha obtingut la segona plaça, amb la qual cosa Ferrari ocuparà tota la primera fila en l'engraellat de diumenge, i això no passava des del 2008.

De fet, el finlandès ha estat a punt de ser el més ràpid. Ha controlat pràcticament tota la Q3, però ha comès una errada en l'última volta, mentre Vettel intentava la seva, i això ha capgirat la classificació en l'últim instant.

Els Mercedes s'hauran de conformar amb la segona línia, a més, amb Valtteri Bottas en el tercer lloc i Lewis Hamilton en el quart. L'equip alemany tenia l'esperança de capgirar la tendència del cap de setmana, i ha dominat la Q1 i la Q2, però les millors prestacions dels Ferraris al circuit de Sotxi els han afavorit en el moment de la veritat. El campió anglès ha estat el gran damnificat de la jornada: no només ha vist com l'equip rival comença a ser una amenaça real, sinó que el seu propi company, Bottas, l'ha superat per segona vegada seguida.

Del sisè al setè lloc, s'han classificat Daniel Ricciardo, Felipe Massa, Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Sergio Pérez i Esteban Ocón.

Carlos Sainz i Fernando Alonso s'han quedat a la Q2. El madrileny ha estat onzè, però perdrà tres llocs en l'engraellat a causa de la sanció que va rebre després de l'incident amb Lance Stroll al GP de Bahrain. Alonso ha estat quinzè, i un cop més, ha acabat molt enfadat amb el rendiment del seu McLaren.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut