Futbol

Palestina, futbol en temps de guerra: primera vegada als vuitens de la Copa d'Àsia

La selecció es classifica per primera vegada pels vuitens d'una gran competició, com la Copa d'Àsia en disputa a Qatar. Gols que són esperança

Redacció Esport3Actualitzat

Celebren els gols que fan amb els braços encreuats i aixecant dos dits, per dibuixar una "V". Són símbols de llibertat i victòria per al poble palestí, que els jugadors de la seva selecció no dubten a mostrar al món a la Copa d'Àsia, que s'està disputant a Qatar.

Aquest dilluns, els jugadors dels territoris ocupats van afrontar un duel històric contra Qatar, als vuitens de final de la Copa d'Àsia. S'hi van classificar, de forma sorprenent, després de golejar, 3-0, Hong Kong, en l'últim partit de la fase de grups. La dimensió d'aquest triomf no té comparació, en l'àmbit esportiu. La selecció que entrena Makram Daboub competeix a un alt nivell, malgrat les dificultats que genera el patiment per a les famílies que segueixen a sota els atacs a Gaza i Cisjordània.

Van plantar cara al Qatar, els vigents campions i a més amfitrions, i van acabar cedint per la mínima (2-1). 

L'exemple del defensa Mohammed Saleh serveix per il·lustrar l'estat d'ànim de la selecció palestina, on tothom agraeix qualsevol tipus de mostra de suport, vingui d'on vingui. 

"Fa uns dies va caure una bomba a casa del meu oncle i van morir assassinats tres cosins meus. El meu oncle està ferit, espero que es recuperi aviat. Els meus pares han hagut de desplaçar-se d'una casa a una altra i ara han hagut d'anar-se'n cap al sud, com a refugiats."

Mentre els tancs i les bombes segueixen amenaçant el poble palestí, un reduït grup de jugadors es rebel·la davant d'aquest situació i converteix gols en il·lusió i esperança.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut