L'AXA Barça inicia el Top 16 de l'Eurolliga amb un triomf davant l'Unicaja en l'era post-Ivanovic (64-62)

Sense Dusko Ivanovic cessat poques hores abans del partit de manera fulminant, l'AXA Barça ha començat amb un triomf el Top 16 de l'Eurolliga davant l'Unicaja al Palau (64-62). El fins ara segon entrenador Xavi Pascual s'ha encarregat de dirigir els blaugranes, que sempre han anat per davant en el marcador, tot i que el matx no s'ha decidit fins al final. El directiu responsable de la secció de bàsquet, Josep Cubells, ha confirmat que s'ha destituït Ivanovic per les declaracions. Laporta ha estat rebut amb mocadors.

La destitució fulminant de Dusko Ivanovic hores abans del partit contra l'Unicaja ha marcat com s'esperava el partit. Xavi Pascual, fins ara segon entrenador, ha estat l'encarregat d'agafar el timó de l'AXA Barça en l'inici dels catalans al Top 16 de l'Eurolliga. L'afició del Palau també ha volgut dir la seva i ha rebut amb una escridassada i una mocadorada al president del Barça, Joan Laporta, per una part dels seguidors, minuts abans de començar el partit.

Sobre el parquet, l'expectativa era veure com reaccionarien els jugadors blaugranes després de sentir el dia abans, per part d'Ivanovic, que amb la plantilla actual no es podia fer millor. Ha estat un inici de partit dubitatiu i descentrat, però tant per al Barça com per a l'Unicaja. Els de Sergio Scariolo, en comptes d'aprofitar la mala maror blaugrana, se n'han acabat encomanant. Els blaugranes, sota la direcció de Pascual, han jugat en la mateixa línia que amb Ivanovic. Grimau, que no havia sortit al cinc inicial, ha començat a posar claredat en el joc blaugrana i, amb la seva entrada, després de forçar un 2+1 ha començat a donar una renda prou àmplia a un Barça que sempre ha anat per davant en el marcador. Al final del primer quart, els catalans guanyaven 17-9, gràcies a l'actuació de Grimau, però també a un Fran Vázquez molt actiu.

L'atac del Barça, a diferència de l'últim partit d'Eurolliga en què es va abusar del perímetre, ha estat liderat bàsicament pels jugadors interiors. Amb un equip liderat per Lakovic, màxim anotador al descans amb 13 punts, els blaugranes han assolit la màxima diferència de 12 punts al segon quart (30-18), després d'un triple de l'eslovè. Al descans, el Barça guanyava 40-31.

En la represa, el Barça ha tingut avantatges relativament còmodes fins que una tècnica a la banqueta i dos punts de Haislip han tornat a ficar l'Unicaja en el partit. Ha estat aleshores quan ha aparegut l'Alex Acker, que ha impedit amb diverses accions que els malaguenys es posessin per davant. El partit, però, ha continuat molt obert. Tant que no s'ha decidit fins als últims segons. En l'últim mig minut l'avantatge del Barça era només de 3 punts. A cinc segons del final, Davor Kus ha llançat un tir lliure a fallar per intentar forçar la pròrroga, però, tot i tenir fins a dues opcions, l'Unicaja ha estat incapaç d'anotar.

Ha estat un partit amb molta tensió i molts nervis, però finalment els blaugranes s'han endut una victòria importantíssima en la seva estrena al Top 16 i tanca així un dia que havia començat amb la destitució d'Ivanovic. El jugador de l'Unicaja Haislip ha estat el màxim anotador del partit, mentre que Lakovic s'ha quedat amb 14 com a millor encistellador blaugrana, ja que només ha anotat 1 punt en la segona part.

Ivanovic, cessat per les declaracions

El directiu del Barça responsable de la secció de bàsquet, Josep Cubells, ha explicat durant el partit que la destitució de Dusko Ivanovic s'ha produït arran de les declaracions del tècnic en què va criticar la secretaria tècnica i, en concret, Savic, i en què va dir que amb l'equip que tenia no ho podia fer millor.