L'Assemblea general de l'ACB s'ha reunit aquest divendres a Barcelona (@ACBCOM)
Bàsquet

L'ACB readmet el Guipúscoa Basket i el Fuenlabrada com a equips de la Lliga Endesa

Els bascos i els madrilenys ocuparan les places de l'Ourense i el Burgos, que no han reunit els requisits necessaris per disputar la competició, que començarà el segon cap de setmana d'octubre

Actualitzat
L'ACB ha confirmat la readmissió a la Lliga Endesa del Guipúscoa Basket i el Baloncesto Fuenlabrada, els dos equips que van baixar la temporada passada però que han mantingut la plaça perquè ni l'Ourense ni el Burgos reunien els requisits per disputar la màxima competició del bàsquet espanyol.

Així ho ha decidit l'Associació de Clubs de Bàsquet a l'assemblea general ordinària celebrada a Barcelona després que tant el club basc com el madrileny hagin presentat la documentació requerida i s'hagin sotmès a una auditoria per determinar si complien les condicions per ser readmesos.

Després que el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) rebutgés el recurs del Club Bàsquet Ourense per reclamar una plaça en la pròxima edició de la Lliga Endesa, l'ACB està pendent que el Consell Superior d'Esports es pronunciï sobre l'admissió de l'equip gallec en la competició.

Calendari confirmat

L'Assemblea de Clubs de l'ACB ha fet oficials les dates del calendari de la temporada 2015-16. La competició oficial arrencarà el cap de setmana del 2 i 3 d'octubre amb la Supercopa ACB que es jugarà a Màlaga. La Lliga Endesa començarà el cap de setmana del 10 i 11 d'octubre i la Copa ACB es jugarà del 18 al 21 de febrer de l'any que ve a la Corunya.

La fase regular s'acabarà el 22 de maig amb la disputa de la jornada 34. Els "play-offs" per decidir el campió es posaran en marxa el 26 de maig i acabaran el 26 de juny, si finalment s'arriba al màxim de cinc partits a la final.

En el cas que la selecció espanyola jugui el Preolímpic classificatori per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016, el calendari tindria modificacions a partir de la jornada 23 per acabar com a data límit el 19 de juny.

Anar al contingut