Els jugadors de la Reial amb el número 25 i el nom d'Aitor Zabaleta
Els jugadors de la Reial amb el número 25 i el nom d'Aitor Zabaleta (@RealSociedad)
Futbol

La Reial Societat pren mesures per evitar un boicot a l'homenatge a Aitor Zabaleta

El club donostiarra decideix no vendre entrades visitants en el partit de Lliga contra el Betis per evitar la infiltració d'ultres del Frente Atlético, en el 25è aniversari de l'assassinat de Zabaleta

Agència/Redacció Esport3Actualitzat

La Reial Societat no facilitarà entrades al Betis per al partit de diumenge (16.15) i anul·larà les que ja ha venut en línia per evitar que entrin membres del Frente Atlètico amb l'afició bètica --com va passar l'any passat-- el dia en què volen retre homenatge a Aitor Zabaleta.

Aquest diumenge la Reial Societat celebrarà un homenatge a Aitor Zabaleta amb motiu dels 25 anys del seu assassinat a mans del grup Bastión, que formava part del Frente Atlético.

L'any passat, quan el Betis va visitar Anoeta, van accedir a la zona visitant, entre els seguidors del club sevillà, una dotzena d'integrants del Frente Atlético, que es van fotografiar mostrant una pancarta del grup ultra.

La Reial Societat no vol que això es repeteixi i ha decidit no facilitar entrades al Betis, a més d'anul·lar les 209 que s'havien venut per internet.

President de la Reial Societat, Jokin Aperribay: "Diumenge és un dia molt important. Farem un homenatge a Aitor Zabaleta i ho hem de fer amb el màxim respecte. L'any passat, contra el Betis, van venir persones del Frente Atlético i no volem que torni a passar."

Aperribay ha demanat disculpes a l'afició verd-i-blanca, perquè "no s'ho mereix". "Ens encantaria que vinguessin a Sant Sebastià en un dia tan important per al club, però no ens podem arriscar que es tornin a repetir imatges tan desagradables", ha explicat.

El Betis "lamenta profundament" la decisió

El club andalús ha respost aquest dimecres amb un comunicat en què "lamenta profundament la decisió adoptada per la Reial Societat de no vendre entrades als aficionats visitants per al partit de diumenge".

"El Betis només ven localitats visitants als seus socis, que estan tots identificats, i elabora un llistat que s'envia prèviament a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, a LaLiga i al club local. Aquestes entrades són personals i intransferibles i és molt fàcil comprovar la identitat de l'usuari final que accedeix a l'estadi a través de la comprovació del DNI."

El Betis assenyala que si "en anys anteriors van accedir al Real Arena aficionats aliens al Reial Betis ho van fer fora d'aquest procediment i per raons absolutament externes" i "només atribuïbles a l'organització local".

"L'afició del Betis emplena cada cap de setmana les zones visitants de tots els estadis d'Espanya i hauria estat encantada de sumar-se als actes d'homenatge a Aitor Zabaleta en el 25è aniversari del seu assassinat."

L'entitat considera la Reial Societat "un club amic" amb el qual manté "una magnífica relació, però la resposta rebuda en aquesta ocasió no ha estat satisfactòria en cap moment."

A més, el club bètic ha anunciat que "de manera recíproca" tampoc vendrà entrades visitants per al partit de la segona volta a l'Estadi Benito Villamarín.
 

Anar al contingut