Futbol

La FIFA anuncia un Mundial de clubs amb 32 equips el 2025

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ha anunciat un nou format del Mundial de clubs que reproduirà el torneig internacional de seleccions

Redacció Esport3Actualitzat

Els aficionats del futbol no s'hauran d'esperar quatre anys per al pròxim Mundial, quan s'acabi el Mundial de Qatar 2022. La FIFA ha anunciat aquest divendres que el 2025 hi haurà un Mundial, no pas de seleccions sinó de clubs. Per tant, el format actual del Mundial de clubs canviarà i en comptes de vuit equips n'hi haurà 32, com els mundials de seleccions.

El projecte es va començar a elaborar abans de la pandèmia, que ha fet que les dates s'ajornessin més del compte. D'aquesta manera, la FIFA vol donar més competitivitat a un torneig, el "Mundialet", que la majoria d'anys l'ha guanyat un equip europeu. De les 18 edicions, 14 les han guanyades equips de la UEFA.

Treballant en el Mundial de Clubs femení

El màxim mandatari de la FIFA també ha anunciat que estan treballant en un Mundial de clubs femení, sense aprofundir en més detalls.

Infantino ha destacat que aquest Mundial de Qatar ha estat un gran èxit per a la FIFA i els aficionats del futbol, i valoren la possibilitat de fer-lo cada dos anys en comptes de quatre.

Mundial de Clubs del 2022

També s'ha anunciat la seu del Mundial de clubs d'aquesta temporada. Es jugarà al Marroc entre l'1 i l'11 de febrer del 2023. El Reial Madrid és el gran favorit, després de guanyar la Champions League, i tindrà com a rivals el Flamengo, el Seattle Souders, el Wydad Casablanca, l'Auckland City i el vencedor de la lliga de campions d'Àsia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut