FUTBOL

La docusèrie "Núñez" s'estrena a 3Cat

Ja està disponible a la plataforma 3Cat la docusèrie "Núñez", un retrat d'una època, d'un futbol i d'una manera de fer negocis que ja no tornaran

Actualitzat

"Núñez" és una sèrie documental, de quatre capítols, impactant i irreverent, sobre el constructor del Barça modern, amb més de 50 entrevistats de luxe: exfutbolistes, directius, periodistes, familiars, aliats i enemics.

La vida de Josep Lluís Núñez és la història d'un home que arriba amb set mesos a Catalunya, sense gairebé res, i acaba sent el president de la segona institució més poderosa del país. Enmig, ambició, amor, lluites de poder, enfrontaments amb la Generalitat, una relació tensa amb la premsa, amics que acaben sent enemics, enemics que acaben sent amics, futbol, alegries, fracassos i moltes llàgrimes.

La lluita d'un home per fer del Barça el millor club d'Europa, però sobretot la lluita d'un home per ser acceptat i respectat per la societat catalana, que mai no el va reconèixer del tot. Un personatge a mig camí de la comèdia i el drama, de la legalitat i la il·legalitat, del futbol i la política, de la moral i l'ambició. Potser per això era el fill d'un duaner.

Un retrat fresc i irònic de la Catalunya i l'Espanya de finals del segle XX. Un personatge indestriable de la història de TV3, amb qui els catalans i catalanes han rigut i plorat, a qui han criticat i aplaudit. La història d'un home totpoderós que, tot i així, mai va aconseguir ser estimat per la societat catalana.

Capítol 1. Motí al president

La història de Núñez des de la seva arribada a Catalunya, fill d'un duaner humil, la seva ascensió a la societat catalana com a constructor immobiliari, la seva victòria a les eleccions del Barça contra pronòstic i enmig d'una de les campanyes més fosques que es recorden, i el seu primer gran títol com a president. Una final que va marcar un abans i un després a la història del club i en la personalitat del mateix Núñez: la final de Basilea.

Capítol 2. Notícia d'un segrest

Impulsat per l'èxit de Basilea, Núñez intenta fer del Barça el millor club d'Europa. Però malgrat els grans fitxatges d'estrelles com Schuster, Maradona i Quini i la gran quantitat de diners invertits, sempre hi haurà una desgràcia o altra que s'interposarà en el seu camí. Lesions, malalties, un segrest, problemes del vestidor amb les drogues... Fins que, per fi, arriba l'oportunitat ideal per fer realitat el seu somni: una final de Copa d'Europa, a Sevilla, contra un equip desconegut i amb la grada plena d'aficionats del Barça.

Capítol 3. Núñez vs. Cruyff

Després del trauma de Sevilla i enmig de problemes dels contractes amb Hisenda, els jugadors del Barça demanen la dimissió de Núñez. Un fet inèdit a cap club de futbol del món. Els seus enemics veuen el moment ideal per desbancar-lo. Però Núñez no es deixa vèncer per la pressió i decidirà fer foc nou a l'equip i apostar per algú que acabarà canviant la història del Barça: Johan Cruyff.

Capítol 4. Descens a l'infern

Malgrat la victòria de Wembley, les relacions de Núñez i Cruyff no són bones. I empitjoren fins al punt que Núñez l'acomiada en una de les rodes de premsa més recordades de la història. Intentarà reconstruir l'equip i l'esquerda de la massa social, però després de vint-i-dos anys, i acorralat pels problemes de la seva constructora amb Hisenda, ja no té força per continuar. És el final d'una figura mítica i l'inici d'una paraula que l'ha sobreviscut: el nuñisme.

3cat.cat

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut