Jian Lizhang i Francisco Cuenca, a la trobada institucional d'avui (granadacf.es)
Futbol

Jian Lizhang, el nou màxim accionista del Granada: "Dirigir aquest club és el repte més gran que he afrontat"

L'empresari xinès assegura que vol que el Granada "conegui nous mons". Ho ha explicat en una carta dirigida als aficionats del club andalús

Eduard GarciaActualitzat

El nou propietari del Granada, el xinès Jian Lizhang, explica que la seva família ha superat molts reptes, però dirigir el Granada, assegura, "és el més gran que he afrontat". Lizhang ha pagat 37 milions d'euros a l'anterior màxim accionista, Gino Pozzo. L'italià va arribar al Granada el 2009 quan el club competia a Segona B. Per Lizhang l'etapa de Pozzo significa "un procés històric per al club. Segurament sense ells avui no estaríem aquí".

L'empresari xinès té com a objectius "consolidar l'equip a Primera, construir un projecte sòlid pel futbol formatiu, dotar al club de millors recursos i potenciar les seccions de màrqueting i comunicació". Lizhang ha afirmat que vol impulsar la imatge del club per Espanya i la Xina, però és una prioritat per a ell que "el Granada se senti més Granada que mai".

També ha mostrat interès a treballar "molt estretament" amb les institucions públiques per desenvolupar projectes vinculats al futbol. De fet, el màxim accionista del Granada ha organitzat una trobada institucional amb l'alcalde de la ciutat, Francisco Cuenca, en què hi ha hagut un primer contacte i li ha regalat una samarreta al polític.

Lizhang ja ha fet dos "fitxatges", Kangning Wang serà el seu representant i el català Sergi Vieta serà el nou director general. Després de l'Espanyol, amb Chen Yansheng, el Granada és el segon equip de la lliga espanyola que té un empresari xinès com a màxim accionista.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut