Badosa no ha pogut amb Ostapenko (Reuters)
Tenis

S'acaba el somni de Badosa a Roma

La letona Jelena Ostapenko l'ha derrotada en tres sets (6-2, 4-6, 6-3) en els quarts de final dels Internacionals d'Itàlia

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa ha caigut amb la cara ben alta a la central del Foro Itálico, La seva rival, la letona Jelena Ostapenko, 20a del món, l'ha superada clarament en el primer set. El tenis agressiu d'Ostapenko ha estat inabordable per a la catalana que ha vist impotent com era superada de cap a a cap. 6 a 2 en 33 minuts. Ostapenko acumulava cops guanyadors tant de drive com de revés.

Badosa ha sebut reaccionar en el segon set. Ha servit molt bé; ha atacat quan ha pogut el segon servei d'Ostapenko;  ha ajustat els seus cops, buscant alçada i més profunditat, a l'hora que la letona ha baixat el número d'encerts, com era d'esperar, perquè el nivell que havia mostrat en el primer set era insostenible. 6 a 4 per a la catalana i tot pendent del tercer set.

El trencament inicial d'Ostapenko l'ha respost Badosa en el quart joc per a restablir la igualtat. A partir d'aleshores, però, ha reapareguit l'Ostapenko del primer set. I ha estat imparable. La catalana encara ha pogut guanyar el 7è joc --3-4 per la letona en aquell moment-- però ha estat l'últim alè de la begurenca. Al final 6 a 3 per a Ostapenko que d'aquest manera ha impedit que Badosa es classifiqués per les semifinals d'un WTA 1.000 des que l'any passat va jugar la penúltima ronda a Indian Wells.

 

La bona actuació de l'empordanesa a Roma li permetrà tornar al Top 30 mundial i assegurar-se plaça de cap de sèrie a Roland Garros

 

Rune dona la sorpresa

El danès Holger Rune ha estat el gran protagonista de la jornada a Roma. El número 7 del món s'ha imposat al màxim favorit pel títol, Novak Djokovic. El serbi, que ja havia perdut el número 1 mundial a mans de Carlos Alcaraz, ha caigut als quarts de final de Roma per  6-2, 4-6, 6-2, en un partit de més de dues hores. En el duel s'ha vist un dels millors punts del torneig.


Amb la derrota de Novak Djokovic s'acaba una ratxa històrica que el serbi compartia amb Rafa Nadal. I és que des del 2004, un o altre havien estat cada any a la final de l'ATP Masters 1.000 de Roma. 

Anar al contingut