El Manresa en un duel de l'ACB

Un gran Manresa passa per sobre del Benfica a Lisboa (78-97)

Badio, Vaulet i Harding refermen el liderat dels manresans

Jordi RobirosaActualitzat

Tenint en compte que el Benfica és el clar líder de la lliga del seu país, podem arribar a concloure que, si el Baxi Manresa jugués la lliga portuguesa, la guanyaria fàcilment. Bromes a part: excel·lent matx d'un Manresa intel·ligent que ha superat el seu rival malgrat les nombroses baixes de l'equip.

L'equip de Lisboa és un conjunt molt veterà, amb molt volum, però poc talent. Un triple de Broussard ha col·locat el 18 a 12 en el marcador, però un parcial de 2 a 10 ha capgirat el partit i, a partir d'aquest moment, el Baxi ha dominat el joc amb molta claredat. Immens Badio, que ha anotat 22 punts clavant els cinc primers triples que ha intentat, inclòs un bàsquet sobre cistella al límit del descans (49-58)

En la segona meitat, els catalans han eixamplat diferències, amb Vaulet i Harding anotant amb molta facilitat i l'ajuda de Lee i del jove Sagnia a qui, per cert, encara no han posat el nom a la samarreta. En el darrer quart el joc s'ha embrutat una mica, el partit ha acabat durant més de dues hores, però això no ha destarotat els bagencs, que han mantingut la serenitat, diferentment del que ha fet Carter, un jugador fort i matusser, que ha acabat donant un cop de cap a Steinbergs, cosa que ha significat la seva desqualificació. Trist final per a un trist jugador.

Amb aquesta victòria, el Manresa referma el seu liderat i, sobretot, es carrega de moral per lluitar a l'ACB, que és, per cert, bastant més dura que la lliga portuguesa.