El Barça derrota l'Espanyol i arrodoneix la festa pel títol de Lliga (2-0)

El Barça va arrodonir la consecució del títol de Lliga amb una victòria en el derbi català contra l'Espanyol (2-0). Els blaugranes, sense l'equip de gala, no van tenir pietat de l'equip blanc-i-blau, que queda a dos punts del descens i es complica la permanència a Primera Divisió. En una jugada desafortunada, Jarque es va fer en pròpia porta l'1-0 en el minut 19 i, en la represa, Ronaldinho va sentenciar. En un Camp Nou ple a vessar, Larsson i Gabri es van acomiadar de l'afició blaugrana i al final del partit Carles Puyol va recollir el trofeu de campions de Lliga de mans d'Ángel María Villar.

Abans de començar el derbi català, l'Espanyol va fer el passadís d'honor al Barça com a campió de Lliga. Després, enmig de l'ovació del Camp Nou i un mosaic amb el lema "Som campions", els jugadors de Frank Rijkaard van saltar a la gespa de l'estadi, que va registrar una gran entrada per celebrar el títol i per acomiadar dos jugadors que la temporada que ve no continuaran: Henrik Larsson i Gabri.

Tot i que els blanc-i-blaus arribaven amb l'aigua al coll, el Barça va ser el clar dominador de tot el partit. En el minut 10 l'àrbitre Esquinas Torres va anul·lar de forma correcta un gol a Belletti per fora de joc i, a continuació, Zabaleta va tenir la primera ocasió dels visitants amb un xut a les mans de Jorquera, que va substituir Víctor Valdés a la porteria i que va fer un partit impecable.

En una jugada de mala sort per als blanc-i-blaus, el Barça es va avançar en el marcador en el minut 19. Jarque va desviar al fons de la seva pròpia porteria una centrada d'Eto'o. Dos minuts més tard, el davanter camerunès va perdonar una ocasió claríssima per fer el segon. L'Espanyol va reaccionar i de nou Zabaleta va provar fortuna amb un xut llunyà que va trobar la resposta de Jorquera i, a continuació, Juanfran va rematar a la mitja volta molt desviat. Abans del descans, Ronaldinho va voler arrodonir la festa blaugrana i va començar a mostrar tot el seu repertori, però ni Larsson ni Eto'o van estar encertats per aprofitar les assistències màgiques del crac brasiler.

La segona part va començar amb una clara ocasió de l'Espanyol d'empatar, però Sylvinho, sota els pals, va evitar el gol de Luis García. I del possible empat a 1, en el minut 50 el Barça va fer el 2-0. Ronaldinho va recollir un refús de Gorka al xut de Larsson i va afusellar sense oposició. Amb el partit pràcticament sentenciat, Jorquera va seguir amb el seu recital d'aturades i va acabar amb la seva porteria a zero. El porter de Bescanó es va convertir en un mur infranquejable per als davanters espanyolistes, que van ser incapaços de marcar tot i tenir clares oportunitats per fer-ho.

En els últims minuts, Rijkaard va substituir Larsson, que va rebre una gran ovació del públic del Camp Nou en el seu comiat. El Barça encara hauria pogut augmentar la seva victòria, però primer Deco i després Giuly es van trobar amb un inspirat Gorka.

Amb el xiulet final, el capità del Barça Carles Puyol va rebre el trofeu de campió de Lliga de mans del president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, i el públic del Camp Nou va continuar gaudint de la festa pel títol. Per la seva banda, l'Espanyol es va complicar encara més la permanència i encadena 25 anys sense guanyar a l'estadi barcelonista.