Xavi i el seu germà Òscar durant la sessió d'aquest diumenge, celebrada sota la pluja de Sant Joan Despí
Xavi i el seu germà Òscar durant la sessió d'aquest diumenge, celebrada sota la pluja de Sant Joan Despí
Barça

Construint el Barça 24-25: Xavi subratlla el nom de dos intocables

Sense opcions a la Lliga, la roda de premsa prèvia al Barça-València ha servit perquè el tècnic donés pistes de la planificació del pròxim curs

Redacció Esport3Actualitzat

La continuïtat de Xavi ha tingut una conseqüència immediata. Ja se li pot preguntar per la planificació de la temporada que ve, la tercera que encetarà d'inici com a entrenador del FC Barcelona, i més amb la Lliga sentenciada a favor del Madrid. Així, la roda de premsa prèvia a la visita del València ha permès saber en quina fase de construcció es troba el Barça 24-25:

"L'any passat no vam poder fer la planificació que volíem i això ens va condicionar molt. Ara Laporta, Deco i la comissió esportiva són optimistes de cara a l'estiu que ve, transmeten confiança. Esperem que puguem fitxar amb la regla 1x1."

En aquest sentit, l'egarenc ha reivindicat el paper central de dos jugadors amb pes específic al vestidor. Si depengués exclusivament d'ell, l'ara lesionat Frenkie de Jong i Sergi Roberto, pendent de renovar, serien intocables:

Més incert és el futur de Vitor Roque, que no ha descartat que pugui marxar cedit.

Com no podia ser d'una altra manera, Xavi ha felicitat les finalistes de la Champions, l'endemà de la brillant remuntada a Stamford Bridge.

Una pretemporada condicionada per tres competicions

No se li escapa que l'estiu estarà atapeït de competicions de seleccions, amb l'Eurocopa, la Copa Amèrica i els Jocs Olímpics. No obstant, Xavi, que ha s'ha referit amb naturalitat a les novetats que pugui viure el seu staff, ha calculat en quines dates podrà comptar amb la plantilla al complet:

"Confien a tornar a finals de juliol, per començar la competició oficial a mitjans d'agost."

El València de Baraja, rival complicat

Respecte al duel versus el València de Baraja, encara amb opcions de plaça europea, l'objectiu no és cap altre que guanyar per recuperar la segona plaça, provisionalment en mans del Girona. L'equip de la ciutat del Túria no serà cap caramel:

"L'objectiu de mínims d'entrar a Champions el tenim molt a prop, però volem quedar segons. Baraja està fent una feina extraordinària amb jugadors joves. Equip dinàmic amb velocitat al davant. Competeixen molt bé. Però juguem a casa i esperem aconseguir els tres punts. Després ja pensarem en Montilivi."

Després del Barça-València de Montjuïc (dilluns a les 21.00), el plat fort del cap de setmana que ve serà el Girona-Barça de dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut