Entrades a 2,90 euros: comença la festa del cine
Cada dimarts els més grans de 65 anys tenen entrades a 2 euros a 76 cinemes a Catalunya (Pixabay/Alfred Derks )

Torna el cine a 2 euros per als més grans de 65 anys: consulta els 76 cinemes on pots anar

A partir d'aquest dimarts comença la segona edició d'aquesta campanya, amb la novetat que les entrades es poden comprar en línia i no només a taquilla

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts arrenca la segona edició del programa Cinema Sènior que permet a les persones de més de 65 anys anar al cinema per 2 euros, cada dimarts.

Aquestes localitats més barates s'ofereixen a 76 cinemes de tot Catalunya. Entre les novetats d'aquesta segona edició n'hi ha que es podran comprar les entrades amb el descompte en línia, i no només a taquilla com a la primera edició que es va fer entre el juliol i el desembre passat.

El Consell de Ministres va aprovar el 26 de març passat la renovació de la campanya, que compta amb més pressupost: 12 milions d'euros, un 20% més que en la primera convocatòria, quan va ser de 10 milions d'euros.

Consulta els cinemes adherits a la campanya a Catalunya:

Els cinemes estan repartits en uns 50 municipis. La ciutat amb més cinemes és Barcelona, on s'ofereix aquesta rebaixa a 18 sales.

També a l'àrea de Barcelona, n'hi ha dos a l'Hospitalet, Sabadell, Granollers i Sant Cugat. I en tenen un ciutats com Sant Feliu de Llobregat, Cornellà, Badalona, Montcada i Reixac, Gavà, Castelldefels, Terrassa i Barberà del Vallès. 

Altres capitals de comarca on es poden trobar cinemes amb aquests descomptes són Igualada, Manresa, Figueres, Reus, Valls, Mataró, Amposta, Olot, Vic, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú i dos a Vilafranca del Penedès.

També dos cinemes de Girona, un a Salt i dos més a Tarragona. I a Lleida, a més dels del Circuit Urgellenc, que cobreix 11 ciutats com Berga, Igualada, Ripoll, Agramunt, Balaguer, Bellpuig, Mollerussa, Tàrrega, Tremp, Vielha i Montblanc, hi ha el cinema d'Alpicat. 


Millor repartiment dels descomptes

La campanya es fa en 420 cinemes a tot l'estat, i pot beneficiar 9,5 milions de persones de més de 65 anys, segons el ministre de Cultura, Ernest Urtasun.

A la primera convocatòria, també s'hi van adherir 420 cinemes, però només 28 van gastar totes les ajudes, mentre que d'altres es van quedar sense crèdit. En aquest sentit, Urtasun va anunciar que s'havia millorat el sistema de repartiment, destinant més recursos a aquelles sales que acullen un nombre més gran d'espectadors de 65 anys o més i "no van poder portar el programa fins al final". Per això, va explicar, "hem creat un fons de reserva d'1.750.000 euros perquè no s'esgoti el crèdit", va assegurar.

Es destinaran 250.000 euros a la compensació econòmica per a l'entitat col·laboradora i les despeses s'imputaran al pressupost de despeses de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).

(iSrtock/skynesher)

Èxit de la primera campanya

La continuïtat del programa respon a l'acollida positiva de la primera edició. Segons dades de la federació d'exhibidors de cinema, FECE, l'assistència als cinemes al dimarts va créixer dimarts un 50% respecte al mateix dia l'exercici anterior. Es va passar de 2,7 milions d'espectadors totals els dimarts del 2022 a 4 milions el 2023.

La campanya va registrar una assistència total de 924.724 espectadors sènior, un 25,5% del total d'entrades venudes.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaCinemaPSOEConsumGovern espanyol
Anar al contingut