Actualitat blaugrana

El Barça farà diumenge una rua pels carrers de Barcelona per celebrar el títol de Lliga

El Barça farà diumenge la rua pels carrers de Barcelona a bord d'un autocar descapotable per celebrar el títol de Lliga amb tots els aficionats, en un recorregut similar al de l'any passat que tindrà la sortida i l'arribada al Camp Nou. El club català també celebrarà la conquista de la Lliga dissabte al Camp Nou coincidint amb el derbi davant del RCD Espanyol, després del qual hi haurà una festa amb actuacions musicals i espectacles a l'estadi en què també participaran els jugadors. Serà el moment de les intervencions dels futbolistes i els tècnics amb un micròfon per dirigir-se als seguidors.

Actualitzat

En un principi, la celebració de la rua no figurava en els plans de la directiva del Barcelona, encara que la il·lusió dels jugadors per repetir l'experiència de l'any passat ha fet que directius i tècnics hagin acceptat celebrar-la de nou. Els detalls estan pendents d'una reunió de membres del Barcelona amb responsables de seguretat de l'Ajuntament, encara que fonts del club blaugrana han informat que l'autocar sortirà del Camp Nou a les 18.00 i que tornarà a l'estadi a les 21.00.

L'any passat, la rua va mobilitzar un milió de persones aproximadament i va recórrer els principals carrers de la ciutat catalana. Aquesta vegada, a diferència del que va passar fa un any, la jornada no acabarà amb festa al Camp Nou, ja que es farà dissabte.

Celebracions i detinguts 

Detenció de tretze persones com a presumptes autores de les destrosses registrades a Barcelona durant la celebració del títol de Lliga del FC Barcelona, a l'entorn de la rambla de Canaletes i la plaça de Catalunya.

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha lamentat els incidents que un grup d'individus va protagonitzar la matinada passada al centre de la capital catalana, encara que ha destacat la feina de les forces de seguretat, que ha permès la detenció de diversos dels presumptes causants dels danys al mobiliari urbà i en un aparador d'una òptica on, fins i tot, hi va haver pillatge.

Pel responsable municipal, la "nova estratègia" per fer front a aquesta mena de disturbis a la via pública està començant a donar fruits, com demostren les detencions per les destrosses que van tenir lloc després de la celebració del fallit "macrobotellón" a Ciutat Vella, el mes de març passat, alguns dels autors de les quals ja han estat jutjats i condemnats, "un d'ells a pagar el cost de la cabina que va destrossar".

Segons Clos, la detenció d'aquestes tretze persones és un "bon símptoma", ja que elimina la sensació d'impunitat que tenien els vàndals que es dedicaven a destrossar el mobiliari urbà en aquestes celebracions espontànies, i ha destacat el nou sistema de recollida d'informació dels Mossos que permet provar la responsabilitat específica amb vista a poder exigir responsabilitats legals i judicials als vàndals.

L'alcalde ha avançat que, davant la possible consecució de la Lliga de Campions per part del conjunt blaugrana, el pròxim 17 de maig, existeix un "dispositiu especial", com el que es va posar en marxa dimecres, per evitar que les celebracions degenerin en actes vandàlics, encara que no ha volgut revelar en què consistirà aquest operatiu.

L'Ajuntament no ha informat tampoc de quin serà l'itinerari de la rua que recorrerà els carrers de Barcelona diumenge que ve per celebrar el títol de Lliga aconseguit pel Barça, però segons que ha avançat l'alcalde s'intentarà que sigui "prou generós" com perquè no es produeixi una acumulació d'espectadors.

Una vegada passi aquest cap de setmana de celebracions, el Barcelona disposarà de 10 dies per preparar-se per al principal i últim repte de la temporada, la conquista de la Lliga de Campions, la final de la qual disputarà el pròxim 17 a París davant l'Arsenal anglès.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut